Fertőtlenítőszer szóró permetezőket kapott a város

0
940

A Stihl budaörsi márkakereskedésének tulajdonosa, Csonka János két Stihl SG 51 típusú permetezőgépet adományozott a városnak, melyek elsősorban beltéri területek fertőtlenítésére alkalmasak. A gépeket Benkovics Gábor környezetvédelmi szakértő vette át az önkormányzat képviseletében, azonban használni a BTG Nonprofit Kft. fogja őket, mivel Budaörs közterületeinek és középületeinek fertőtlenítését e cég végzi.

Csonka János, a budaörsi Stihl márkakereskedés tulajdonosa elmondta, akkor merült fel benne az adományozás ötlete, amikor látta a hírekben a budapesti idősek otthonában az elmúlt napokban kialakult sajnálatos helyzetet a koronavírus fertőzésekkel kapcsolatban. S mivel idősek otthona van Budaörsön is és egyéb közösségi helyek, például a polgármesteri hivatal, így szeretne hozzájárulni a járvány elleni védekezéshez. „Ezek a Stihl permetezőgépek, bár nem arra készültek, de kiválóan képesek a fertőtlenítőszereket jól porlasztva szétteríteni például közösségi helyeken” – magyarázta Csonka János.

Az egyenként közel százezer forint értékű permetezőgépek ezt követően a BTG Nonprofit Kft. birtokába kerülnek, mivel ők végzik a városban a közterületek fertőtlenítését. Halag Mónika, a BTG ágens igazgatója tájékoztatott arról, hogy a buszmegállókat, a lakótelepi járdákat és az egyéb nagy forgalmú közterületeket fertőtlenítik kézi, illetve gépi permetezőkkel. A most kapott berendezésekkel olyan száradó vegyszert fognak kijuttatni, ami több napon keresztül biztosítja a felület sterilizálását.

Ezen kívül Halag Mónika elmondta, 10 millió forint értékben szereztek be eszközöket és vegyszereket, „ezek nagy dózisú szerek, melyek alkalmasak arra, hogy elpusztítsák a koronavírust” – fogalmazott. Ezekkel egyelőre három hónapra biztosították, hogy el tudják látni a fertőtlenítési munkálatokat. További terveik közt szerepel a kutyafuttatók drón segítségével történő fertőtlenítése, mely még az engedélyeztetés szakaszában van, de amint tudni fogják ezek időpontját, tájékoztatják a lakosságot.

Vágó Csaba a polgármesteri hivatal kabinetvezetője a sajtó munkatársainak arról beszélt, hogy mind fizikailag, mind pedig lelkileg is sokat jelent a városnak ez az adomány. A veszélyhelyzeti védekezésben, épületek belső tereinek fertőtlenítésében segítséget jelentenek ezek az eszközök, azonban a lelki oldala, hogy vállalkozók, magánemberek egyként segítik a várost, hogy működni tudjon ebben a helyzetben, az szintén fontos. „Nagy hálával tartozunk Csonka Jánosnak, aki azzal keresett meg bennünket, hogy ilyen módon támogatná tevékenységünket. És nagyon köszönjük mindenkinek, aki nem fizikai felajánlással, hanem az adományszámlára történő adományozással támogatnak bennünket”. Majd a kabinetvezető elmondta, a veszélyhelyzet bejelentése, március 11-e óta a BTG Nonprofit Kft. apparátusának telje egészét arra fordította, hogy a közterületek fertőtlenítése megtörténjen.A BTG erején felül teljesít, és kiválóan helyt áll ezekben a nehéz időkben”tette hozzá.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here