Felújítják a városi strandot – öt napirend a mai testületi ülésen, tíz perc alatt

0
299

Tíz perc alatt, hozzászólások nélkül, öt napirendet hagyott ma jóvá a képviselő-testület a rendkívüli ülésen. Az oka, amiért összehívták az ülést elsősorban a városi uszoda és sportcsarnokban a felkészülés az energiaárak várható további emelkedésére, illetve mert a korábban tervezettnél több pénz kell az uszoda energetikai korszerűsítésére és a strandmedence burkolatának felújítására. Továbbá döntöttek a képviselők három önkormányzati ingatlannal kapcsolatban is.

Első napirendi pontként a Budaörsi Városi Uszoda és Sportcsarnok üzemeltetéséről határoztak a képviselők. A testület a szeptemberi ülésen döntött a legnagyobb energiafogyasztó intézmény, az uszoda világításának korszerűsítéséről és napelem telepítési beruházásról, ESCO konstrukcióban. Ennek a konstrukciónak az a lényege, hogy a beruházást egy vállalkozó cég hitelezi meg és a megrendelő bérli az eszközöket a futamidő végéig. Ilyen megoldással valósult meg évekkel ezelőtt a teljes városi közvilágítás korszerűsítése a városban. Előnye, hogy nem igényel azonnali beruházási forrást, de évekig kell fix költségként fizetni a bérleti díjat. Miután megvizsgálták a két beruházás pénzügyi vonzatát, a napelem telepítést továbbra is ESCO konstrukcióban tervezik megvalósítani, azonban a világítás korszerűsítés, átépítést saját forrásból. A beruházás idejére, november 1-től több hónapra bezárják az uszodát. A döntés alapja részben a felújítási munkálatok elvégzése, részben a drasztikusan emelkedő energiaárak.

Az uszoda kültéri strandmedencéjének teljes körű burkolatfelújítási munkáinak elvégzését is jóváhagyta a testület.

Elfogadták a Rezeda utcában található önkormányzati ingatlan kerítésének helyreállítására forrás biztosítását.

A Pagony Óvoda bővítésének megvalósíthatósága érdekében 2022.07.19-én kötött támogatási szerződés módosítását szintén elfogadta a testület.

Ugyancsak jóváhagyták a képviselők az Esély Szociális Társulás Szociális és Gyermekjóléti Központ feladatainak ellátása céljából 2019-ben kötött ingatlanhasználati szerződés meghosszabbítását.

A napirendek itt érhetők el:

 

Az uszodáról szóló előterjesztés

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here