Félmaraton – teljes siker

0
791

Egyesek szerint az őrültek, mások szerint az egészséges életre vágyók, megint mások szerint azok, akik egész évben futkároznak valahol – szóval összesen 434-en (ebből 371-en célba is értek) futottak vasárnap délelőtt a 3. Bridgestone Budaörs Félmaratonon.

Köztük láttuk a lapunkban már többször szereplő RunÖrs (https://www.budaorsinaplo.hu/sport/20151208/jol-startolt-a-mikulas-futas – az idén is lesz Mikulás futás  – kaptunk tőlük a napokban levelet) és a Kocogik (https://www.budaorsinaplo.hu/sport/20150903/egy-versenyzo-szemszogebol-a-felmaraton) tagjait is, az utóbbiak idén már öt csapattal neveztek. És több, ismert helyi ember, helyi politikus is részt vett a rendezvényen,  s ha ők maguk nem is neveztek be, szurkoltak a gyerekeiknek, mint például a polgármester. Még egy kis statisztika a résztvevőkről: körülbelül a kétharmad volt férfi (fiú), az egyharmad nő (lány).   

Az első alkalommal 2014-ben több mint ötszázan indultak, akkor még a Bridgestone név nélkül. Tavaly közel háromszázan (más cikkekben 700-ról adnak hírt, de a rendezvény oldalán ez szerepel: http://sportido.hu/timing/result.nsf/Race.xsp?clientid=36&raceid=8018). Így valószínűleg a kettő között, az idei létszám lehet majd a következő évekre a mérvadó.

Tavaly egy résztvevő szemszögéből számoltunk be, aki az idén is ott volt, és ugyanolyan jól érezte magát. Most a szervezőket kerestük, de mivel a sok-sok tévéinterjú és bokros teendőik miatt személyesen nem értük el őket, a közösségi oldalukon megosztott bejegyzéseikből szemezgettünk.  

„Az idei már a harmadik volt. Sokan nem tudják, mennyi munka és szervezés áll egy ilyen mögött. Hónapokkal a verseny előtt elindul a munka, tárgyalások, egyeztetések, szerződések” írja Jakab Gábor. És a cél persze az, hogy semmi baj ne történjen, mindenki épen és egészségesen érkezzen be a célba. „Ma reggel mindhárom tévé riportere azt kérdezte, honnan jött az ötlet és miért csinálom. Az ötlet, most mindegy is, a miértre pedig a válasz ott van a futók és az értük szurkoló családtagjaik arcán.  Majd, amikor vége a versenynek, 32 óra talpon lét után, hazaérsz és elolvasod az üzeneteket, akkor jössz rá, hogy miért.” Mert mik is vannak a résztvevők üzeneteiben? „ Helló! Jaj, annyira boldog vagyok, óriási élmény volt!
Szuper volt a szervezés, a frissítés, minden! /Szia, Gábor, köszönjük ezt a hatalmas munkát, ami a mai szuper verseny lebonyolításához kellett, nagyon jól éreztük magunkat és nagyon jól sikerült életünk első hivatalos félmaraton versenye. / Szia. Nagyszerű volt minden. Remek szervezés. Gratulálunk és köszönjük!”  S mit válaszolt nekik a fő szervező: „Én/mi köszönjük nektek és veletek jövőre, ugyanitt!”

A helyezettek, elsőtől a harmadikig: férfi egyéni Kemboi Henry, Nagy Tamás és Bene Barnabás. Nőknél Flavious Teresa, Szabó Tünde és Staicu Simona.  Váltóban: CU Group, BDSE és Budaörsi triatlonosok.  Illetve nőknél Weehun Girls, Barkan Csapat 2., Kocogi 4-es csapata (tagja tavalyi interjúalanyunk, Szilágyi Éva). Minimaraton: Kovács Ferenc Soma, Gáll András és Holba Dániel. Lányok: Szűcs Bianka, Veres Gréta és Buza Zoé.

A további eredmények: http://sportido.hu/timing/result.nsf/Race.xsp?clientid=36&raceid=8043

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here