Felfüggesztették a nyomozást a kutyákat mérgező után

0
459

Jelentkezzenek a rendőrségen azok, akik a kihelyezett méreggel, vagy az elkövetővel kapcsolatban érdemleges információval rendelkeznek!

A Budaörsi Állatmenhely pár hetes bejegyzése:

” Búcsúzunk Bénitől
Régebbi követőink közül többen emlékeznek rá. Bénit majdnem két éve fogadták örökbe a menhelyről, idén töltötte be a kilencedik évét. Még várt volna rá jó pár gazdival együtt töltött év, de sajnos ez nem adatott meg neki. A múlt hétvégén megmérgezték, családja és az állatorvosok napokig küzdöttek az életéért, de nem sikerült.
Béni átkelt a szivárványhídon. 😢
Vigyázzatok a kutyáitokra és cicáitokra Budaörsön!”
 

A budaörsi közösségi oldalakon egyre többször jelenik meg a fentihez hasonló, szomorú bejegyzés, mely szerint mérget szór ki valaki a kutyáknak, hol a kertvárosi részeken, hol a lakótelepen. Ezeket a posztok írói általában fotókkal is dokumentálják. A baj csak az, hogy valószínűleg nem osztják meg azonnal a rendőrséggel is az információkat. Érdeklődésünkre ugyanis, hogy hol tart a nyomozás, ma ezt a választ kaptuk a Pest megyei kapitányságról: sehol, mert felfüggesztették.

“Tisztelt Hölgyem! Megkeresésére válaszolva tájékoztatjuk, hogy az Ön által említett kutyamérgezésekkel kapcsolatban a Budaörsi Rendőrkapitányság állampolgári bejelentés alapján folytatott nyomozást ismeretlen tettes ellen. A büntetőeljárás során beszerzett adatok alapján az elkövető személyazonosságát nem sikerült megállapítani, ezért az eljárást a Budaörsi Rendőrkapitányság felfüggesztette. A büntetőeljárás tovább folytatása akkor lehetséges, ha az elkövetővel kapcsolatban érdemi információ jut a rendőrség tudomására. E miatt is fontos, hogy akár személyesen (2040, Budaörs, Szabadság út 160.), akár telefonon (06-23-505-400) jelentkezzenek azok, akik a kihelyezett méreggel, vagy az elkövetővel kapcsolatban érdemleges információval rendelkeznek.  Üdvözlettel, Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztály

Korábbi cikkünk:

Kutyákat mérgez valaki Budaörsön