Fát ültetett a Terrapark is közösen az S&T-vel a C tömb melletti új parkoló mentén

0
522
SONY DSC

A Terrapark tulajdonosa a C tömb körüli parkolás megkönnyítése végett egy murvás parkoló felületet hozott létre az épület mellett egyelőre üresen lévő saját telkén.

Avval, hogy ezt a parkolót az S&T munkatársai használhatják, helyek szabadulnak fel az utcán és rendezettebbé válik a közlekedés, tisztábbá, sármentessé a környezet is.

A parkoló kialakításának munkálatai kezdetekor a környéken élő lakók részéről érkeztek észrevételek. Ezekre is tekintettel született a döntés, hogy a két cég együtt fákat ültet a parkoló Puskás Tivadar út felőli szélén. A Terrapark eddig is odafigyelt a zöld környezetre, az irodaparkban a kezdetektől fogva sok a zöld felület, sok a fa, a bokor, a virág, amelyeket rendszeresen gondozunk is hozzáértő kertészek segítségével.

November 13-án reggel a helyükre kerültek az oszlopos gyertyánok, amelyek amikor megnőnek, kb. 6-8 méteres magasak lesznek, széltében pedig mintegy másfél méteresek és elég alacsonyan a törzsén elágaznak majd. Így a Puskás Tivadar út felől és a szemközti lakóépületben lakók elől eltakarja majd a parkolót. E fafajta legérdekesebb vagy hasznos tulajdonsága, hogy télen is magán hagyja a leveleket, ha nem is olyan szép sárgán, hanem elbarnulva, és csak tél végén veti le magáról azokat.

Nem csak a Terrapark, hanem az S&T is igyekszik odafigyelni arra a közösségre, ahol jelen van, és nagy hangsúlyt fektet a társadalmi felelősségvállalásra. „Ez többféleképpen nyilvánul meg. Folyamatos együttműködésben vagyunk a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal, a Magyar Vöröskereszttel, véradásokat szervezünk a munkatársaink körében, és különböző intézményeket és alapítványokat támogatunk, mint az életveszélyesen beteg gyerekek különleges kívánságait teljesítő Csodalámpa Alapítványt, illetve különböző akciókban veszünk részt, nyáron például egy saját szervezésű PET Kupa program keretében gyűjtöttük a Tisza árterében felhalmozódott hulladékot” – sorolta a szakember. „A bővítéseknél pedig figyelünk arra, hogy az építéssel párhuzamosan a zöldövezet is fejlődjön. Igyekszünk úgy élni, itt ebben a mikroközösségben is bérlőként, a Terraparkkal együttműködve, hogy a helyi lakossággal jó legyen a kapcsolat” – hangsúlyozta Varró Gábor, marketingspecialista.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here