Fájdalommentes kezeléseket ígér Újbuda legújabb fogászati rendelője

0
40

Májustól fogadja a pácienseket a Móricz Zsigmond körtéren található iDentity Clinic Budapest, amely évtizedes tapasztalattal bíró, elismert specialistákkal rendelkezik valamennyi fogorvosi szakterületen. Interjú dr. Tóth Péterrel, a rendelő parodontológus szakorvosával.

Mivel tűnik ki a fogorvosi rendelők mezőnyéből az iDentity Clinic Budapest?

Erősségünk, hogy kollégáink specializálódása teljes körű, vagyis minden szakágban tapasztalt szakorvossal rendelkezünk. A fogpótlások területét emelném ki, mert ezen a téren erős kompetenciát tudunk felmutatni, így mindenki számára személyre szabott és optimális megoldást tudunk nyújtani elérhető áron. Fogorvosi rendelőnkben az egyszerűbb fogpótlásoktól kezdve az összetett, csontpótlással járó és implantációs rögzítést igénylő beavatkozásokig széles a szolgáltatási palettánk. A foghiányokat nem szabad félvállról venni, mert hosszútávon „láncreakciót” indíthatnak be, amelynek helyreállítása jóval költségesebb.

Sokakat a fájdalomtól való félelem tart vissza attól, hogy elmenjenek fogorvoshoz. Őket mivel lehet meggyőzni?

A legújabb kezelési módszereknek hála szinte minden beavatkozást fájdalommentesen lehet elvégezni. Sürgősségi esetekben specialistáink gyorsan és kíméletesen enyhítik a fájdalmat, de pácienseinknek egy tömésterápia vagy egy implantátum behelyezése alatt sem kell kínokat átélniük. Érdemes külön is megemlíteni dentálhigiéniai kezeléseinket. Ezek során a legmodernebb eszközöket alkalmazzuk, így a hagyományos eljárásokhoz képest a fogkövet és az elszíneződéseket fájdalom nélkül távolítjuk el.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság rövid időn belül akkreditált képzőhellyé minősítette a rendelőt. Ez mekkora elismerésnek számít?

Óriási büszkeség és nagy szakmai elismerés. Most a parodontológiai szakképzőhely minősítést kaptuk meg, de több más szakirány tekintetében is tervezzük minősítési kérelem beadását, így már idén új elemekkel bővülhet képzési palettánk. Tudásunkat igyekszünk a fiatal pályatársakkal is megosztani. Célunk, hogy rendelőnket országos hírű képzőcentrummá fejlesszük.

Milyen egyéb terveik vannak?

Fontos célkitűzésünk még az edukáció. Magyarországon sajnos évtizedek óta nem zajlanak kiterjedt prevenciós programok a fogápolási szokások tekintetében. Mi a magunk eszközeivel és ismeretterjesztő munkájával igyekszünk javítani ezen a helyzeten. A szakmát inspirálni, a laikus közönséget és leendő ügyfeleinket pedig edukálni szeretnénk ezen a téren.

Miért érzi fontosnak, hogy edukálják a leendő ügyfeleket?

Az elmúlt évtizedekben végzett kutatások és felmérések sajnos nagyon szomorú képet festenek a magyar lakosság orális egészségi állapotáról. Ezt a saját tapasztalataink is alátámasztják. A világ leggyakoribb népbetegségének a fogszuvasodás számít, ami Magyarországon szép számmal szedi áldozatait. Ez a táplálkozási szokások, az alkoholizmus és a dohányzás mellett elsősorban a hiányos szájhigiéniai ismeretekre vezethető vissza. Ezért tartjuk küldetésünknek, hogy edukáljuk a ügyfeleinket és a munkánk iránt érdeklődőket. Az én esetemben a legnagyobb siker az, ha egy páciensnél tartós életmódváltást tudok elérni a fogmosási és szájhigiénés szokásokat illetően.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here