Ezüst jutott a budaörsi triatlonos nőknek

0
274

A férfiaknál a házigazda Tiszaújváros, a nőknél az Újbuda nyerte a triatlonosok klubcsapat országos bajnokságát múlt szombaton. A Budaörsi Triatlon Klub a nőknél második lett.

Hazánk idei triatlon klubcsapat országos bajnokságát a múlt szombaton Tiszaújvárosban rendezték meg. A XXXI. Tisza Triatlon első napján 80-nál több együttes mérte össze tudását a legfiatalabbaktól a veteránkorcsoportig.

A rangos mezőnyben olimpikonjaink közül ott volt Bragmayer Zsanett, Kovács Zsófia és Bicsák Bence is. Kindl Gábor, a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) elnöke a szenior mezőnyben érdekelt Spirit Sport Klub szenior gárdájában szorgoskodott.

A férfiaknál győztes együttesben a Lehmann fivérek, Bence és Csongor, valamint Kovács Gyula, Kiss Gergely és Sinkó-Uribe Ábel kapott szerepet, s ők 52:10 perc alatt tették meg a távot, a pécsieket és a tiszakécskeieket maguk mögé utasítva.
Lehmann Csongor az MTI-nek elmondta: egyértelműen a címvédés volt a tervük, hiszen hazai környezetben ezúttal is erős csapattal álltak ki.
„Már az elejétől nagyon jól összedolgoztunk, úszáson talán a legjobb időnket értük el, és kerékpáron is végig nagy tempót mentünk, miközben jól váltottunk. Utóbbin csak azért maradt el a pályarekord, mert az eső még nem száradt teljesen fel, és vizes volt a talaj. A futásnak másfél perces előnnyel vágtunk neki, aminek köszönhetően már tudtuk, hogy ott nem kell a maximumot hoznunk. Én viszont a jövő hét végi leedsi vb-versenyre gondolva megléptem, de az utolsó kilométerre megvártam a társakat, akikkel a végére persze összerázódtunk” – nyilatkozta az U23-as korosztály tavalyi világbajnoka.
A nőknél a Bragmayer Zsanett, Sarcia Borbála, Peszleg Dominika, Breitner Hanna összeállítású újbudaiak 1:01:42 óra alatt értek célba, megelőzve a budaörsieket és az újpestieket. Az első szám után rögtön az élre állt a tokiói olimpián 12. helyezett Bragmayer Zsanett vezette Team Újbuda SE. A második helyre az olimpikon Kovács Zsófia hozta be a Budaörs A csapatát, míg a bronz az Újpesti TE egységének jutott. A tiszaújvárosiak végül nem tudtak rajthoz állni, mert a Putnóczki Dorka, Lehmann Sára, Bóna Kinga hármasból utóbbi versenyző betegség miatt nem tudta vállalni az indulást.

  A klubcsapatoknál minimum három-, maximum ötfős csapatok indulhattak, akik közül háromnak kell célba érni, és a harmadik időeredményét vették figyelembe. A versenyzőkre klasszis sprint táv, 750 méter úszás, 20 kilométer kerékpározás és zárásként 5 km futás várt.

Eredmények:
férfiak:
——-
1. Tiszaújvárosi TK (Lehmann Csongor, Lehmann Bence, Kovács Gyula, Kiss Gergely, Sinkó-Uribe Ábel) 52:10 perc
2. Pécsi Sportnonprofit Zrt. 54:38
3. Tiszakécske VSE 57:07
nők:
—-
1. Team Újbuda SE (Bragmayer Zsanett, Sarcia Borbála, Peszleg Dominika, Breitner Hanna) 1:01:42 óra
2. Budaörsi Triatlon Klub 1:02:51
3. Újpesti Torna Egylet 1:03:59

Forrás: MTI és BOON

Bővebben: ITT

Fotó: Kovács Zsófia fb. oldala

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here