Eszközfejlesztésre 9 budaörsi cég nyert pályázatot

0
1028
gep10k

Pest megyében 224 kis- és középvállalkozás nyert el összesen mintegy 6,2 milliárd forintot eszközparkja bővítésére, köztük 9 budaörsi cég. Az utóbbiak számára megítélt összegről nem kaptunk tájékoztatást.

gep10kA kormány Pest megye fejlesztését szolgáló programjának második felhívására jelentős volt a túligénylés, így a tárca az eredeti, több mint 4,5 milliárd forintos támogatási keretösszeget 1,6 milliárd forinttal emelte meg, a szakmailag jól előkészített, támogatásra érdemes pályázatok mindegyikének támogatása érdekében, azok várható pozitív gazdaságfejlesztési hatására tekintettel.

A vállalkozások eszközparkjának fejlesztésére irányuló pályázat 2017 decemberében jelent meg, célja a kis- és középvállalkozások fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítése, munkahelyek megtartását eredményező beruházások támogatása és a helyi gazdaság megerősítése.

Az igényelhető legmagasabb támogatási összeg 60 millió forint volt. A megemelt keretből 224 Pest megyei vállalkozás fejlesztheti eszközparkját annak érdekében, hogy versenyképességét, termelékenységét javíthassa. A beruházások várhatóan több mint 200 új munkahely létrejöttét is elősegítik.

A Pest megyei Önkormányzati Hivataltól kapott tájékoztatás szerint az alábbi budaörsi cégek kerültek be a nyertes pályázók közé:

Pharma Pack Hungary Gyógyszergyártó Korlátolt Felelősségű Társaság  (Budaörs, Vasút  utca 13.)

Schal-tech Kft.  (Budaörs, Budapesti  út 28.)

RADIOPHARMACY Laboratórium Kutató- Fejlesztő, Minőségellenőrző, Oktató, Tanácsadó Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság   (Budaörs, Gyár  utca 2.)

KOR-PRODUCT Ipari és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (Budaörs, Gyár utca 2.)

DTP Energie Kft. (Budaörs, Gyár utca 2

Hamikus Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelőségű Társaság (Budaörs, Petőfi Sándor utca 49.)

ZOLMAT Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság (2040 Budaörs, Pozsonyi utca 26

AD Szerviz Kft.  (Budaörs, Aradi utca 1.)

Czégel Légtechnikai Ipari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság (Budaörs, Kamaraerdei út 21.)

(Képünk csak illusztráció)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here