Esőben is futottak az örsiek

0
919

Október 5-én, szombaton került idén megrendezésre a Fut az Örs! utcai futóverseny, de a korábbi évektől eltérően ezúttal nem hozott jó időt a kora októberi dátum. Azonban ez nem befolyásolta a verseny menetét, a futamok rendben lezajlottak. A megnyitó ceremónián az összegyűlt tömeg előtt adták át a Váczi Pál díjat, melyet idén Kadlecsik Kornél kapott. A budaörsi általános iskolák közötti versenyben idén is a Kesjár lett az első.

A Budaörs Város Önkormányzatának polgármesteri hivatala és a Kesjár Csaba Általános Iskola október 5-én rendezte meg a Fut az Örs! – Kovács Zsigmond Emlékversenyt. A szemerkélő eső ellenére is sokan neveztek, bár érezhetően kevesebben, mint az elmúlt néhány esztendőben.

A futamok indulása előtt került sor – a néhai budaörsi testnevelőről, atlétika edzőről – elnevezett  Váczi Pál Emlékdíj átadására, melyet a „Váczi Pál Sport-támogató és tehetségkutató Alapítvány” 2008 óta ad a budaörsi élsportért, sportért legtöbbet tevő testnevelőnek, edzőnek vagy szakvezetőnek. Ezt most Egri Gyula, az alapítvány kuratóriumának tagja adta át az idén nyugdíjba vonult testnevelő tanárnak, Kadlecsik Kornélnak, aki ugyanúgy segédkezett a mostani Fut az Örs! verseny lebonyolításában, mint a többi, jelenleg is állományban lévő tanár. Tóth Krisztina, a Kesjár iskola igazgatója úgy definiálta: „Nem csak sportemberként, hanem sportembereket nevelőként is évtizedek óta büszkeségünk.”

Wittinghoff Tamás polgármester nyitotta meg az eseményt, aki beszédében szintén Kornél bácsit méltatta, s vele együtt Kovács Zsigmondot, aki hasonlóképpen emblematikus személyisége volt a Kesjár iskola tantestületének.

Az 1-2. osztályosok 600 métert, a 3-4. osztályosok 800 métert, az 5-6. osztályosok 1000 métert, az ennél idősebbek 1500 métert tettek meg, a 40 év alatti felnőtt férfiak pedig az utóbbi dupláját. Minden kategóriában jutalmazták az első három helyezettet, de futamonként az első hat szerzett pontjai összeadásának eredménye alapján felállították az általános iskolák közötti rangsort is, mely a következőképp alakult:

  1. Kesjár Csaba Általános Iskola (124 pont)
  2. Mindszenty József Római Katolikus Általános Iskola (82 pont)
  3. 1. Számú Általános Iskola (43 pont)
  4. Herman Ottó Általános Iskola (28 pont)
  5. Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola (27 pont)