Érdemes lesz szerdán asztalitenisz mérkőzést nézni

0
293

A női asztalitenisz válogatott (tagjai között több BSC-s versenyző található) EB selejtező mérkőzést fog játszani Románia csapatával szerdán, azaz november 17-én 17.30 órai kezdettel a budaörsi városi sportcsarnokban. Ebből az alkalomból tartott közös sajtótájékoztatót tegnap a Budaörsi Sport Club és a Magyar Asztalitenisz Szövetség, ahol a válogatott szövetségi kapitánya, Bátorfi Zoltán beszélt az előttük álló esemény körülményeiről, Somlyó Gergely, a BSC elnöke ismertette a szakosztály terveit, illetve köszöntötte Madarász Dórát, aki az idei szezontól ismét a budaörsi csapatot erősíti. Továbbá szó esett a felépítendő asztalitenisz csarnokról is, amit akár a nemzetközi szövetség is támogathat.

Sajtótájékoztató volt tegnap a városi sportcsarnok kis ping-pong termében, ahol a BSC és a Magyar Asztalitenisz Szövetség adott hírt egyrészt a szerdai EB kvalifikációs mérkőzésről, másrészt a BSC asztalitenisz szakosztályának egyéb változásairól, terveiről. A rendezvényen beszélt Nátrán Roland, a szövetség elnöke, Somlyó Gergely, a BSC elnöke és a szövetség alelnöke, Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány, Madarász Dóra, aki újra a BSC-hez igazolt és Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere.
A szerdai EB selejtező jelentőségét nem csak az adja, hogy egy nemzetközi mérkőzés, hanem annak színvonala is: a román női válogatott az elmúlt három Európa Bajnokságon háromszor játszott döntőt, amit kétszer meg is nyert. Kiemelkedő játékosuk, a marosvásárhelyi Szőcs Bernadett, aki az európai mezőny egyik legjobbja és képes volt Kína legutóbbi olimpiai bajnokát is megverni egy mérkőzésen.
Bátorfi Zoltán elmondta, hogy az EB selejtezőket hármas csoportokban vívják, melyek első két helyezettje egyenes ágon jut ki az Európa Bajnokságra. Magyarország már Törökország ellen vereséget szenvedett idegenben, de még lesz egy hazai visszavágó. Románia a papírforma szerint esélyesebb a győzelemre, de a magyar csapat okozott már meglepetést ellenük, most sem lehet előre borítékolni az eredményt.
A jelenlegi szűk keretben négyen vannak: Póta Georgina, Madarász Dóra, Dari Helga (mindhárman a BSC versenyzői), valamint Hartbrich Leonie. A szövetségi kapitány majd csak szerdán nevezi meg a háromfős csapat tagjait.
Somlyó Gergely elmondta, a BSC asztalitenisz csapata az elmúlt húsz évben megszakítás nélkül szerepel európai kupasorozat valamelyikében. Azon kívül, hogy a válogatott gerincét teszik ki játékosai, hazai és nemzetközi sikerei emelik az átlag fölé.
Az elnök megköszönte támogatóiknak eddigi segítségüket, a Decathlonnak, a Butterfly Magyarország Kft-nek és az asztalitenisz szakosztály fő szponzorának, az SH-ITB Kft.-nek. Ezen kívül a városvezetésnek megköszönte azt, hogy a BSC mind a hét szakosztályának biztosítja az edzéslehetőséget amellett is, hogy az uszodát egy időre bezárták.
Évek óta tervezik egy budaörsi asztalitenisz csarnok felépítését. Ehhez Budaörs Város Önkormányzata már felajánlott egy telket és a tervdokumentáció is rendelkezésre áll. Nátrán Roland elmondta, a megvalósítás azért késlekedik, mert bár a sportág infrastruktúra-fejlesztési keretének forrásait a szövetség megadta, ennek ellenére „a magyar sportirányítás nem engedte ki erre a pénzt.” Nátrán Roland terve az, hogy a nemzetközi szövetség elé tárja ezt a csarnoképítési szándékot, bízva abban, hogy mivel annak egyébként is célja, hogy világszerte nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas létesítmények felépítését támogassa. Talán megkönnyíti a diplomáciai folyamatokat, hogy ehhez a helyszín és a szakmai háttér már megvan.
A sajtótájékoztatón egyúttal Madarász Dórát is köszöntötték, aki most ismét a BSC játékosa lett. Az asztaliteniszező elmondta, először tíz éve került Budaörsre és első felnőtt sikereit is itt érte el. Reméli, segítségére lesz a csapatnak abban, hogy idén is megszerezze a magyar bajnoki címet, illetve személyes céljai között szerepel, hogy kijusson a 2024-es nyári olimpiára.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here