Élmény volt a Vivace Táncforgatag az idén is

0
808

Hat egyesület tornászai, illetve táncosai léptek fel vasárnap este a hatodik alkalommal megrendezett Vivace Táncforgatagon. A hangulat ezúttal is fergeteges volt, a gálákra jellemző módon a felhőtlen ünneplésé volt a főszerep. S bár a közel négyszáz fellépő hozzátartozói töltötték be a tribünt, ez a rendezvény ajánlható azoknak a szülőknek és gyermekeknek, akik táncos, művészi torna jellegű mozgással szeretnének megismerkedni, ugyanis választásukat megkönnyíti, lelkesedésüket felpezsdíti.

Hatodik alkalommal rendezték meg a Vivace Táncforgatagot, amely a Budaörsön működő, tánccal, illetve tornaelemeket tartalmazó sportágak egyesületeinek közös rendezvénye. Az idén az ötletadó Budaörsi Vivace Egyesületen kívül a Budaörsi Diáksport Egyesület ritmikus gimnasztika és aerobik szakosztálya, a Marcipán Tánc és Fitness Sportegyesület, a Musztáng Sportegyesület és a Panis Crew Hip Hop Tánciskola tanítványai léptek föl a kétórás előadáson.

A jó hangulatot már a műsor megkezdése előtt a Band of Streets rezesbanda alapozta meg. A kifejezetten táncos műfajok mellett, amilyen például az akrobatikus rock ’n’ roll, a hip hop vagy jazztánc, láthatott a közönség cheerdance-t és cheerleadinget is, illetve zenére végzett mozgásformákat, amilyen az aerobik, a ritmikus gimnasztika és a fitness koreográfiái. A színvonalas, látványos produkció, szám szerint negyvenkettő végeztével színpadra vonult az összes fellépő és edzőik is, akiket egyenként bemutattak a közönségnek. Közülük is kiemelkednek olyan meghatározó személyiségek, mint az est fő szervezője, Vissy Anna, aki a Budaörsi Vivace Egyesület alapítója és vezetőedzője, Cservenyák Gabriella, a Marcipán Tánc és Fitness Sportegyesület vezetőedzője, Árva Márta a BDSE aerobik szakosztályának vezetőedzője és Béres Emese a BDSE ritmikus gimnasztika szakosztály vezetőedzője, akik szakmai tudásuk mellett fanatikus odaadással, fáradhatatlan lelkesedéssel végzik munkájukat, elkötelezve magukat sportáguknak és tanítványaiknak.

A színpad egyetlen percre sem volt üres, néhány órára dinamikus mozgás és tánc színterévé vált. A fellépők száma 400 fő felett volt. Színpadra léptek a budaörsi egyesületekben sportoló, kiváló eredményeket elérő táncosok, de helyet kaptak azok a szorgalmas kisgyermekek is, akik még ennek a munkának a kezdetén vannak. Kemény és kitartó munka eredményét tárták elénk.

A sportcsarnok végig megtelt érdeklődőkkel, akik lelkes tapsolással fejezték ki tetszésüket. Jó volt látni ezt a sok fegyelmezett gyermeket, kicsitől a fiatal felnőttig, akik ebben a pár órában csakis a feladatukra koncentráltak. A sport nemcsak egészséges, de kötelességtudóvá, alkalmazkodóvá nevel.

A fény- és hangtechnika kiváló színvonala köszönhető Budaörs Város Önkormányzata és a budaörsi székhelyű Veolia Energia Magyarország Zrt. anyagi támogatásának.

A lelátó székei azonban továbbra is nagyon kényelmetlenek, de az előadás és a látvány mindenkit kárpótolt a kis kényelmetlenségért.

Fotók és írta: Borhegyi / Pollák Judit