Elkezdődött a MiniFeszt a PostART-on

0
1333

Péntek késő délután indult a PostART-on a második MiniFeszt Simon Attila Kalandozás a tükörben című koncertszerű felolvasóestjével, amelyben Pilinszky meséjét Schubert muzsikájával egybekötve adta elő.

A PostART Szalonjában gyűlt össze ma este a zeneszerető közönség, hogy muzsikakísérettel hallgassa meg Pilinszky János Kalandozás a tükörben című művét Simon Attila zenész, színész előadásában. A művész, akit már korábban is láthattunk a PostART-on, pár éve foglalkozik egyszemélyes zenés produkciók létrehozásával.

„A mai ezek között is rendhagyó lesz, egyszeri és megismételhetetlen: én ezt többször nem fogom megcsinálni” – mondta az est elején. Azt is megtudhattuk tőle, hogy a Pilinszky-mese annak idején a Nők Lapjában jelent meg folytatásokban, és kétféle változatban is létezik: van verses és prózai változata is – ma ez utóbbit hallhattuk. A mesét több részletben olvasta el, és Schubert négy Impromptujével kötötte össze.

Az est zenével folytatódik tovább: a CSTDZS zenekarról ugyan már lemaradtak, de ha most elindulnak, még hallhatják a Noémo zenekart Takács Noémivel, akiket később a Freedom Cafe trió követ.

A MiniFeszt holnap is folytatódik: a délelőtt a gyerekeké lesz, este pedig a zenés sziesztát követően jön a Kodachrome duo, a Sofia Balog Band, a Bajdázó zenekar és végül a Ritmikon ütőegyüttes a Szalonban.