Elhunyt Jelen Károly, a Bobák Bálint Nyugdíjas Országjáró Egyesület vezetője

0
475

„Kedves Barátaink! Jelen Károly tegnap a délutáni órákban itt hagyta a földi világot. Nyugodj békében!” – olvasható a MSZP Budaörs közösségi oldalán a mai, 2021. szeptember 9-i szomorú hír. Amit ismerősei is megerősítettek lapunknak.

Jelen Károly 1948. július 27-én született. Baloldali érzelmű ember volt, éveken át az MSZP helyi szervezetének a tagja, mégis 2019-ben a Gazdakör jelöltjeként indult az önkormányzati választáson. Az akkor közzétett életrajza szerint Nyugdíjas honvédtiszt, a közelmúltig biztonsági területen is dolgozott. A Bobák Bálint Nyugdíjas Országjáró Egyesület vezetője több mint 10 éve, így folyamatosan értesül a nyugdíjas lakosság problémáiról, nehézségeiről. Továbbá a nyugdíjasok számára minden évben buszos kirándulásokat szervez, egy-egy szezonban a részvétel meghaladja az 500 főt. Utcai szociális munkásként volt lehetősége megismerkedni a város legszegényebb rétegével.”

Jelen Károly számára itt Budaörsön a meghatározó közösség a nyugdíjas klub volt, amellyel még a pandémia előtt vett részt utoljára közös utazáson. Ám az utóbbi időben már súlyos betegséggel küzdött, és bár még a kórházból is igyekezett tanácsaival segíteni „a lányokat”, tagtársai sajnos hiába várták vissza.

Őszinte részvétünk a családjának (feleségének Sárikának, két fiának Gábornak és Balázsnak és négy unokájának, Marcinak, Rékának, Bálintnak és Daninak akikre nagyon büszke volt) és a barátainak!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here