Életre szóló romantikus élmények

0
661

Pár nap múlva itt a Valentin nap, amelyet szerte a világon megünnepelnek a szerelmesek. Személytelen tárgyak és plüss szívecskék helyett ajándékozzunk inkább élményt, hiszen a közösen megélt élmények teljesebbé tehetik a kapcsolatot, sőt egyetlen romantikus pillanat is életre szóló élmény lehet. De mi is a romantika valójában?

Szó szerint jelentése „regény”, de leggyakrabban arra használjuk, ha valami regényes, érzelmes és szenvedélyes. Egy tökéletes romantikus élmény ilyen: érzelmekkel teli, olykor szenvedélyes, regénybe illő pillanat. A Valentin-nap eredetileg arról szólna, hogy a szerelmet ünnepeljük: legyen egy nap, amikor a párok csak egymásra figyelnek, elmélyíthetik a szerelmüket vagy csak egyszerűen átadják magukat az érzésnek, milyen jó szeretni valakit. A felejthetetlen romantikus élmény titka, hogy őszintén, ugyanakkor meglepő módon fejezzük ki az érzelmeinket, éreztetve a másikkal, hogy milyen fontos nekünk.

„Elég egy apró figyelmesség, a lényeg, hogy váratlan és szokatlan legyen, és persze őszinte – mondta Sashalmi Attila, a Meglepkék.hu ügyvezetője. – Egy szerenád, egy szerelmes vers, egy palackpostába rejtett üzenet máris élménnyé teszi ezt a napot kedvesünk számára. Tovább fokozhatjuk az élményt, ha ünnepélyes keretet adunk az eseménynek. Például egy futár kézbesíti a palackba zárt üzenetet párunk munkahelyére, és amikor kinyitja a dobozt, megtalálja a palackpostát, és egy kalapácsot, amivel a palackot szét kell törnie.”

Szinte végtelen a lehetőségek sora, csak egy kis kreativitás kell hozzá. A szerelmes üzenetek – bárhová is rejtjük azokat – mindig romantikát csempésznek az ünnepnapba. Főként, ha olyasmit vetünk papírra, ami csak a párunknak vagy a párunkról szól, egy közös kis titkunk vagy élményünk. Olykor egy egyszerű üzenet is elég, amit reggel titokban a kabátzsebbe, vagy a tárcába csúsztatunk – megtalálva garantált meglepetést okoz.

Ha valaki nagy meglepetést szeretne, akár egy óriási ponyván is átnyújthatja szerelmi vallomását, kifeszítve a szemközti irodaház oldalára vagy akár egy felüljáróra, ahol kedvese a dugóban szokott rostokolni. Nagyszerű ötlet ez akkor is, ha minden Valentin-napi meglepetés között is a legromantikusabbra készülünk: lánykérésre.

A romantikus lovag

Egy romantikus lánykérés olyan élmény, amit még az unokáknak is mesélni fognak. Sashalmi Attila arra biztat minden lánykérőt, hogy tegye valamilyen módon emlékezetessé ez a napot. Hiszen legbelül minden igazi férfi egy hős lovag, aki megmenti a királylányt és elnyeri a szerelmét. Ahogyan a nők a szívük mélyén a hős lovagot várják, aki méltó lesz a szerelmükre. Persze nagy bátorság kell ahhoz, hogy egy férfi romantikus legyen. Le kell küzdeni a félelmet, hogy esetleg nem értékelik az igyekezetét és, hogy mit fognak szólni mások. Az igazság az, hogy a boldogság, amit egy meglepetés lánykérés okoz, semmihez sem hasonlítható. Az ismerősök pedig csodálattal vegyes irigységgel néznek egy lovagias férfire – a szerencsés menyasszony barátnőiről nem is beszélve.

„A lehetőségeknek csak a fantázia szab határt. Ma már szinte mindent meg lehet szervezni a grandiózus tűzijátéktól, a gyertyafényes privát korcsolyázáson át a helikopteres városnézésnek álcázott lánykérésig” – mondta Sashalmi Attila. Persze aki úgy érzi, hogy nincs elég kreativitása, ideje, bátorsága egy meglepetés megszervezéséhez, az szakértők segítségét is igénybe veheti, akik akár mindent elvégeznek helyette, hiszen az élményajándék igazi iparággá nőtte ki magát az elmúlt években.

Egy jó tanács azoknak, akik különleges meglepetéssel készülnek: „Vigyázni kell, ne buktassuk le magunkat például azzal, hogy túlidegeskedjük a dolgot. Sokszor ez a legnehezebb. Ilyenkor érdemes füllenteni valamit ami megmagyarázza a szokatlan viselkedésünket. Mondhatjuk például, hogy problémáink vannak a munkahelyen és ezért vagyunk kicsit feszültek” – jegyezte meg Sashalmi Attila.

Erőlteti nem lehet

Persze vannak, akik kifejezetten irtóznak ettől az ünneptől. Ha a párunk is ilyen, ne erőltessük rá a romantikázást. Ez persze nem jelenti azt, hogy meg kellene tagadni önmagunkat. Mi meglephetjük egy aprósággal, miközben hangsúlyozzuk, hogy tiszteletben tartjuk az ő véleményét, de ez nekünk fontos és nem várunk cserébe semmit. Legfeljebb egy ölelést.

Jó ötlet az olyan ajándék, amit később közösen felhasználhatunk: például egy kényeztető spa élmény, vagy valami, amire a párunk mindig is vágyott, de még soha nem próbálta ki. Otthon tegyük körbe gyertyákkal a kádat, főzzük meg a kedvenc ételét vagy vigyük el a kedvenc éttermébe, sétáljunk egyet kézen fogva.

Akár egy romantikus vacsoráról, akár egy Valentin-napi lánykérésről van szó, az odafigyelés a legfontosabb és, hogy élvezzük az együttlét örömét. Egy-egy spontán dicséret vagy bók mindennél többet jelent. Mindenkinek jól esik az elismerés, jó hallani, hogy a párunk értékel bennünket, valóban fontosak és különlegesek vagyunk a számára. Azok, akik képesek teljes lényükkel a másikra figyelni, ők tudják valóban átélni és emlékezetessé tenni a Valentin-napot. Sőt, a szürke hétköznapokat is.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here