Elektromosautó-töltőállomás a Decathlonnál

0
1317

Keretmegállapodást írt alá a Nemzeti Közművekhez tartozó NKM Mobilitás Kft. a Decathlon áruházak tulajdonosával, a társaság az áruházlánc 12 parkolójában összesen 26 elektromosautó-töltőállomást helyez üzembe az év végéig. Budaörsön már átadtak négyet.

Az NKM Nemzeti Közművek Zrt. keddi tájékoztatása szerint a budaörsi Decathlonnál már átadtak négy töltőpontot. Az NKM Mobilitás Kft. további töltőoszlopai a Decathlon áruházak Csömörön, Dunakeszin, Székesfehérváron, Miskolcon, Zalaegerszegen, Maglódon, Kecskeméten, Szombathelyen, Dunaújvárosban, Győrben és Debrecenben található parkolóiban lesznek elérhetők.
Az NKM eddig 58 nyilvános töltőt – összesen 118 nyilvános töltési pontot – telepített a villanyautósok számára. Tavaly év végéig ezeken a pontokon a csaknem 8400 töltés alatt 73 megawattóra (MWh) energiát töltöttek az ügyfelek az autókba, amivel átlagos fogyasztás mellett mintegy 490 ezer kilométert tudtak megtenni, miközben 73 tonna szén-dioxiddal került kevesebb a légkörbe – közölte az NKM.

Emlékezetes, hogy január első hétvégéjén Budaörsön, a Decathlon áruház parkolójában tartotta idei első találkozóját a Villanyautósok Közössége. A szokatlan időpontban megtartott találkozó helyszínének és időpontjának aktualitását az akkor elkészült Mobiliti töltők adták, amelyek egyszerre összesen 7 autó számára biztosítanak töltési lehetőséget.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here