Elballagtak a végzősök Budaörsön

0
937

Jövő héten itt az érettségi, tegnap, pénteken azonban még a ballagásról és a végzősök ünnepléséről szólt minden mindkét budaörsi középiskolában. 

A ballagás nagy lépés a fiatalok életében, a középiskolások előtt pedig jövő héten még ott áll az érettségi, ahol számot kell adniuk a tudásukról és minden készségüket, képességüket össze kell szedniük a siker érdekében. Ahogy anno az olasztanárnőm mondta: „Soha nem lesz annyi ismeret a fejetekben, mint most, az érettségi alatt.”

A május 5-ei péntek délután azonban még teljes egészében az ünneplésről szólt.

A budaörsi Szent Benedek középiskolában idén egy osztály huszonhárom diákja ballagott el. „A bencés iskolánkra jellemző ballagási hagyomány, hogy a Templom téren köszönünk el a végzősöktől, majd rövid ünnepséget követően a katolikus templomba vonulnak át Titusz főigazgató atya vezetésével a végzős diákok, akik egy-egy szál fehér rózsát tesznek hálájuk jeléül az oltárra. Ezzel köszönik meg a négy év segítségét, amit az Úristentől kaptak” – fogalmazta meg lapunknak dr. Czuczor Gergely igazgató.

{gallery}szent benedek ballagas{/gallery}

Az Illyés Gyula Gimnáziumban idén 113 végzős ballagott el. Az iskola különleges hagyománya, hogy minden végzős osztály különböző színű léggömböt választ magának, amelyeket a beszédek és dalok elhangzása után a ballagás zárómomentumaként együtt engednek fel az égbe – mondta kérdésünkre válaszolva Árendás Péter igazgató. 

{gallery}ballagas{/gallery}

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here