Egy magyar Vándor a lovon

0
790

Vándor Zsófia nyerte Quintus nevű lovával a díjugrató Grand Prix Balatonvilágoson megrendezett fordulóját június 4-én, vasárnap. Az idén először felnőtt korosztályban versenyző 22 éves hölgy a 150 cm-es versenyszámban hibátlanul teljesítette a pályát.

Fotó: dijugratoszakag.hu

A háromfordulós Grand Prix a nyár folyamán zajló minősítő versenyek része, melyek pénzdíjazásúak. Idén a három esemény Kiskunhalason, Balatonvilágoson és Bábolnán kerül megrendezésre. A minősítő versenyeken kvalifikálják magukat a versenyzők a szeptemberben megrendezésre kerülő országos bajnokságra.

„Már négy éve dolgozom együtt ezzel a lóval, alaposan megismertem, így egyre közelebb kerülünk az ideális körülmények megteremtéséhez; jól fel tudtuk készíteni Quintust, és ki is tudta magát pihenni” – mondta Zsófia, akit Budaörshöz a nagyszülei kötnek, hiszen Vándor András évekig volt önkormányzati képviselő és ma is aktív szereplője a helyi közéletnek. Unokája a pilisszentiváni Varga Ménes GYLE versenyzője gyermekkora óta. Zsófi edzője Varga Zoltán. „Ezúttal segítségem is volt a lovak körül, jutott időm pihenésre, koncentrálásra az egyes futamok előtt. És így Quintusszal is többet tudtam törődni. Ez fontos, mert ő olyan típus, aki nagyon kötődik a gazdájához.” Az esemény televíziós közvetítése során a kommentátor is megjegyezte, hogy feltűnő az összhang ló és lovasa – Zsófia és Quintus – között, aminek nagy szerepe van eddig elért sikereikben.

Zsófiának ez volt az első győzelme felnőtt kategóriában. Korábban, 2015-ben nemzetközi nagydíjat nyert és országos bajnok lett fiatal lovas kategóriában, 145 cm-es versenyszámban.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here