Egy különleges húsbolt a Károly király úton

0
2778

„Mi magunk és a családunk is innen vásárol”

„Az összes termékünket magunk gyártjuk, kézműves technológiával, hagyományos módszerekkel. Saját recept alapján, kizárólag prémium minőségű hús és fűszerek felhasználásával dolgozunk” – tudtuk meg Vécsei Csabától, a Károly király út 28. alatt található húsbolt és étterem tulajdonosától.

Szerettem volna megkóstolni a Károly király úton a közel­múltban megnyitott FLYBY Steakhouse és BBQ étterem omlós báránybordáját, de mire eljutottam volna hozzájuk, bevezették a koronavírus miatt a nyitvatartási korlátozásokat. Ami azonban nem vonatkozik az élelmiszerboltokra, így az étteremhez tartozó húsboltra sem. Itt találkoztam a cég ügyvezető-tulajdonosával, Vécsei Csabával.Alapvetően olyan minőséget várunk el magunktól, hogy mi magunk és a családunk is innen vásárolhasson. Szerintem ez a legnagyobb garancia a maximális odafigyelésre” – mondta kérdéseimre válaszolva. Hozzátéve, hogy „a húsaink és alapanyagaink beszállítóit nagyon komoly elvárások alapján választottuk ki. A lényeg az, hogy olyan húsok kerülnek hozzánk, amelynek az eredetét az állattartó telepig ismerjük és követjük.”

A marha charolais fajtájú. Csákberény-Orondpusztáról öko minősítésű szabadtartású farmról érkezik. Innen szerzik be a bárányt, a tanyasi tyúkot és a gyöngytyúkot is. A baromfi Magyarország talán legjobb minőségű két termelőjétől érkezik Bátaszékről és Becsehelyről. A víziszárnyasokat egyenesen Orosházáról szállítják.

„Az összes termékünket magunk gyártjuk, kézműves technológiával, hagyományos módszerekkel. Saját recept alapján, kizárólag prémium minőségű hús és fűszerek felhasználásával dolgozunk. Semmilyen állománynövelő adalékanyagot nem használunk. Igyekszünk a helyi ízeket is becsempészni, így van hagyományos sváb hurka, húskenyér, és fehér grillkolbász. A boltunk eladótere mögött van a jól felszerelt feldolgozónk, ahol a kolbászokat, felvágottakat, grilltermékeket is gyártjuk” – tudtuk még meg Vécsei Csabától.

A friss és minőségi tőkehúsok mellett népszerű termék a Csabai fűszerezésű füstölt csípős és csemege kolbász, a hagyományos disznósajt, a már említett húskenyér négyfajta ízesítéssel (natúr, sajtos, sült hagymás, tavaszi zöldséges), a sertés- és marha párizsi, illetve a sertés- és pulykasonka örök sláger termék. Nehéz néhányat kiválasztani, mert mindegyik nagyon-nagyon finom. Ahogy jön a grillszezon, egyre többen viszik a hamburgerpogácsákat, sőt a hamburger bucit is és a grillezésre kész pácolt húsokat, grillkolbászokat és az érlelt steak húsokat. Mire lapunk megjelenik a kínálat rendkívül finom kézműves sajtokkal bővül.

A henteseik Pfléger György és Vadas Budai Zoltán, akiknek a munkáját most a COVID miatt ideiglenesen bezárt Steakhouse séfjei is segítik. Ők a konyhakész termékek kitalálásában, elkészítésében óriási előnyt jelentenek. Mindemellett praktikus főzési tanácsokat tudnak adni, így kivételesen nekem is elárulták az omlós bárányborda titkát. A pult mögött Molnárné Marika fogadja a vásárlókat, egy nagyon jó séf csapattal kör­be­véve.

 

Károly király u. 28.

Nyitvatartás:

Kedd-péntek: 07.00-18.00

Szombat: 07.00-13.00

Tel.: 06 30/335-2088

06 23/585-8157

E-mail: [email protected]flyby-steakhouse.hu

flyby-steakhouse.hu

 

Névjegy

Vécsei Csaba Békéscsabán nevelkedett, így a jó Csabai kolbász készítésének komoly családi hagyományai vannak náluk. Jelenleg is édesapjától tanult hagyományos recept alapján készítik a kolbászaikat. Hat éve költözött családjával (feleségével és három általános iskolás gyermekével) Budaörsre, és nagyon jól érzik itt magukat. Állatorvos és 20 éve dolgozik a nagyüzemi baromfi, sertés és szarvasmarha ágazatban. Állategészségügyi cégén keresztül kollégáival napi kapcsolatban vannak az ország összes jelentős telepével, ennek köszönhetően nagyon jó rálátása van, hogy melyik termelő tud olyan minőségű terméket előállítani, amely megfelel a nagyon szigorú elvárásainak. Alapnak tartja, hogy az ipari mennyiségben termelt termékek helyett csak a hazai, kézműves szintű, illetve saját termékeiket árulják, mert ez, ami biztosan jó minőséget garantál.

A húsbolt és egy minőségi étterem létrehozása Budaörsön nagyon korán felmerült benne és feleségében. Bár csak nemrég nyitottak, már visszatérő törzsvásárlóik vannak ebben a nagyon jó hangulatú boltban.