Egészségnap volt a Közösségi Házban

0
1377

A test, a lélek és a szellem harmóniája

 

Ez a rendezvény nem a mi szervezésünk, hanem a látogatóké, ők kezdeményezték” – fogadott örömmel lent a kisteremben Pintér Krisztina a lakótelepi Közösségi Ház vezetője, ahol szombaton „Egészségnapot” tartottak.  Majd átadta a szót Dudás Mária asztrológusnak, aki minden hónap első péntekén egy teadélutánnal egybekötött „Asztrológia klubot” tart itt, az adott hónap második péntekén pedig ő és a férje a Symbolon önismereti kártya segítségével, képi formában mutatják meg a bennünk rejlő személyiségjegyeket.

A foglalkozásnak terápiás célja is van, hogy minden ember fejlődjön, minél kevesebb problémát éljen meg – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy „ez nem jóslás, hanem pszicho asztrológia, az önismeret-fejlesztés egyik ősi módszere.”

Ezt a napot tehát Dudás Máriának köszönhettük, Krisztina pedig résztvevőként volt jelen, vagyis először Meridián tornát majd öngyógyító jóga órát tartott, a japán Do-In és Yint. A meridián torna úgy került a látóterébe, hogy a korábbi oktatók elmentek, de mivel a foglalkozásokra volt igény, megtanulta és levizsgázott belőle – mesélte.

Fent a nagyteremben Tátrai Katalin, az ásványok szakértője várta az érdeklődőket. Tibeti gyógyászatot hallgatott az egyetemen és azóta vonzódik a gyógyító kövek felé. Ezek az ásványok évezredek óta létező kincsei a földnek, és különleges rezgése miatt jó hatással vannak a testre, és a lélekre – mondta. – Öngyógyító folyamatot indít be a használójánál. Katalin mindenkinek a személyes problémájára választotta ki a megfelelő követ. De nemcsak ásványtanácsadást lehetett tőle kérni, hanem a helyszínen kiválasztott alapcsomagokból a vendégekkel közösen készített karkötőket és nyakékeket. Nem csak ékszereket, embereket is javítok” – vallja. S miközben a sok szép karkötő és marokkó között nézelődtem, szerintem véletlenül, egy szép és egyszerű karkötő felé nyúltam. Majd a kosárban lévő sok száz színes ásványi kő közül egy ugyanolyan marokkő került a kezembe, mint amiből a karkötő volt. Kata szerint erre a kőre szükségem lehet, ezért megajándékozott vele.

A következő „állomáson” a Theta Healinggel, azaz a testtel és lélekkel foglalkozó tanácsadó, Bodor Kata volt. Az agy meditatív állapotában lehet hozzáférni a tudatalattihoz, és a teremtő síkján módosítani a rossz, berögzült mintákat, pozitív irányba – magyarázta, módszerét a test- lélek és szellem harmóniájának nevezve. Mindenkiben van egy belső gyermek”, akit ki kell ismernünk, fel kell szabadítanunk ahhoz, hogy ne kelljen „álarcban” élnünk – tette hozzá Zsótér Gabi, aki a Theta Healing mellett  kínai arcmasszázzsal is foglalkozik. A legtöbb ember hordoz magában gyermek- és fiatalkori sérüléseket, melyek belül el vannak zárva. Ezt a blokkolást hivatott ő feloldani, hiszen „mindenkiben van egy csodagyerek”, csak el kell jutni hozzá, ott legbelül.

Kósa Brigitta és Képes Anita CPTG minősítéssel ellátott terápiás, esszenciális illóolajokat hozott magával. Hiszik, hogy ezek számos egészségi problémára nyújthatnak segítséget. A céljuk az, hogy ezek a fiolába zárt olajok elterjedjenek az otthonokban, az intézményeken, a munkahelyeken, mert „szó nélkül működnek”.

Végül, de nem utolsó sorban megismerhettem az Access Barst. Ez a kezelés a fej 32 pontjának megérintésével képes a berögzült, idejét múlt, helytelen mintáktól megszabadítani minket – állítja Tóth Katalin. Önmagunkon nehéz kontrollálni az eredményt, ám a környezetünk észre fogja venni a változást – tette hozzá. A stresszoldó, meditáló kezelés fekve történik, és 30-60 percig tart. Katalin szerint egyetlen kezelés több évi meditációval felér.

A természetgyógyászattal, vagy ha úgy tetszik alternatív gyógymódokkal szemben sokan elutasítóak, míg vannak, akik túlzottan is hisznek bennük. Cikkünk természetesen nem állásfoglalás a rendezvényen megismert módszerekről. Amit azonban nyugodtan elfogadhatunk tanácsként az Egészségnap résztvevőitől, és erre kivétel nélkül mindannyian felhívták a figyelmemet, hogy megérdemlünk egy kis önmagunkkal való törődést.

Írta: Pollák Judit

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here