Ég a második gyertya is a városi adventi koszorún

0
709

Ég a második gyertya is a városi adventi koszorún. Varga János római katolikus plébános Keresztelő Szt. János szavait idézte: „Készítsétek az Úr útját, egyengessétek az ösvényeit”. Hogy a Megváltóval találkozhassunk karácsonykor – hangsúlyozta.

A kis műsor keretében a Baptista Zenekar három tagja adott elő egyházi dalokat és a görög egyházi iskola tanulója szavalt.

Őket Endreffy Géza evangélikus lelkész beszéde követte. „Azzal a kérdéssel szeretném indítani a gondoltaimat, hogy milyen a mi hitünk. Mert advent – ahogy hallottuk egy héttel ezelőtt is – az Úr eljövetele„, tehát „milyen az a várakozás, amellyel mi tekintünk az Úr eljövetele felé.” Majd visszanyúlva több mint kétezer évet egyebek között arról beszélt, hogy akit az emberek Jézus előtt vártak, és aki végül is eljött, az nem ugyanaz.

A teljes beszéd és a műsor a BKTV felvételén itt meghallgatható:

A 2. ADVENTI GYERTYA MEGGYÚJTÁSA BUDAÖRSÖN

A 2. ADVENTI GYERTYA MEGGYÚJTÁSA BUDAÖRSÖN

Közzétette: Buda Környéki Televízió – 2019. december 8., vasárnap

A közös gyertyagyújtásra a következő két hétvégén is várják az érdeklődőket szombaton 18 órakor. És ne felejtsék: december 15-én egész napos, az önkormányzat által szervezett Budaörs Karácsonya lesz a Templom téren.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here