Edison Center: az utolsó nyolc lakás keresi gazdáját

0
239

A járvány nyomában járó gazdasági válság lehetősége minden szektorban komoly fejfájást okozott – de talán az ingatlanpiacon voltak a legsötétebb félelmek. Mennyiben igazolják vissza a tények ezeket a negatív várakozásokat? 2020 lesz az új 2008? Ezekről a kérdésekről beszélgettünk a MB Ingatlan értékesítési vezetőjével. A cég Budaörsön, az Edison utcában építi városunk első geotermikus hűtő/fűtő rendszerrel működő, prémium megjelenésű társasházát.

Megtorpanás volt, de a piac gyorsan alkalmazkodott az új helyzethez – összegezte az elmúlt hónapok tapasztalatait Balogh László. Elmondása alapján márciusban még voltak félelmek, nem csak az eladások, de az építkezés folytatása kapcsán is jó néhány kérdőjel merült fel.

„Ezek végül szerencsére teljesen alaptalanoknak bizonyultak. A kijárási korlátozásokkal együtt is akadálytalanul tudott folyni az építkezés, az eredeti terveket tartani tudjuk, vevőink az elképzeléseknek megfelelően már idén beköltözhetnek és birtokba vehetik a lakásokat illetve irodákat” – fogalmazott a szakember.

Az MB Ingatlan értékesítési vezetője azt is elmondta: az első riadalom elmúltával kifejezetten élénkebbé vált a kereslet: „a járványügyi helyzet első napjaiban mi is tapasztaltuk, hogy volt egy gyors zuhanás az érdeklődésben. De ez egy-két hét alatt lecsengett, áprilisban már ugyanúgy csörögtek az irodában a telefonok, mint az év elején.

A szakember azt is hozzátette: az elmúlt hónapokban is folyamatosan voltak eladásaik, az Edison Centerben az utolsó nyolc lakás keresi már csak a gazdáját. Ebben, mint mondta, valószínűleg az is szerepet játszik, hogy a 2020-as év már folyamatban levő építkezésként érte őket, így lakásaikat még most is 5 százalékos áfával tudják kínálni, ami komoly árelőnyt jelent. Az év elejétől ugyanis ismét 27 százalékra nőtt az építkezések áfája.

„A munka nem áll le. Nem csak az építkezésben, de az értékesítésben is folyamatosan azon dolgozunk, hogy vevőinknek maximális értéket tudjunk nyújtani. Jelenleg futó akciónk is segíti a választást: akik július végig szerződnek, számukra 1 millió forintos konyhabútor vásárlásra érvényes kupont adunk az új lakásukhoz” – összegezte Balogh László.

Kapcsolódó cikkeink:

Mik azok a Penthouse lakások?

Budaörs első geotermikus hűtő/fűtős társasháza