Eddig 291 idős ember kérte az önkormányzat segítéségét

0
808

„Budaörsön napról-napra nő azoknak az időseknek, gyerekeknek, betegeknek a száma, akik segítséget kérnek az önkormányzattól. Napi háromszori étkezéshez elegendő ételt viszünk házhoz hétvégén is azoknak a 70 éven felülieknek, akik vállalták, hogy otthon maradnak, ők 291-en vannak. Meleg közétkeztetést biztosítunk hétköznapokon 304 gyermeknek (akik közül 171 az iskolás, 13 a bölcsődés és 120 az óvodás). Ezen kívül gyógyszer-kiváltást intéztünk 87 idős embernek, bevásároltunk alapvető fogyasztási cikkeket 26-nak, mindkettőről, azaz gyógyszerről és bevásárlásról is gondoskodtunk 18 főnek”  – derült ki a polgármester tegnapi összefoglalójából.

Mint mi is írtuk és több helyen olvasható a polgármesteri hivatal közleménye: „Kérjük, hogy akik a 70. életévüket betöltötték (Budaörsön a lakcímnyilvántartás szerint mintegy 3800 fő – a szerk.), ne hagyják el lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket! Aki az otthon tartózkodást önként vállalja, és ellátásáról más nem tud gondoskodni, ha erről tájékoztatja az önkormányzatot, ellátásáról otthonában gondoskodunk.”

Az önkormányzatnál a 06-80-180-001 telefonszámon, vagy a szociroda@budaors.hu e-mail címre küldött üzenetben lehet jelezni a további igényeket.

Kapcsolódó cikkünk: https://budaorsinaplo.hu/eddig-73-idos-budaorsi-fordult-az-onkormanyzathoz/

A fotó csak illusztráció!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here