Irodapiaci ajánló

0
967

Lakásirodákat már 3000 Ft/négyzetméter áron találhatunk, az A kategóriás irodaházban azonban a bérleti díj 14-15 euró/négyzetméter. S az idén a fokozódó kereslet miatt drágulhat!

Hatalmas fellendülés vette kezdetét az irodapiacon 2017-ben, a 26 százalékos bővülés a korábbi évekhez képest dinamikus kereskedelmi ingatlan- és irodafejlesztést jelent. Így egyre több modern építésű, teljes komforttal rendelkező irodaház közül választhatnak azok, akik irodát keresnek – mondta lapunk kérdéseire válaszolva Drahota Szabó András ingatlanszakértő.

A megfelelő iroda kiválasztása során természetesen mások az igényei a nagyvállalatoknak, a multinacionális cégeknek és a kis- és középvállalkozásoknak.

Az utóbbiak elsősorban a lakásirodákat (tavaly négyzetméterenként 2941 forintos átlagáron lehetett elérni), és a B vagy B+ kategóriás irodaházakat (2488 forintos átlagáron) keresik. Azok, akik inkább az A kategóriás irodaházak mellett döntenek 14-15 euró/négyzetméter áron bérelhetnek, de ez még drágulhat, hiszen a fokozódó kereslet miatt az  új irodaházakban már 40-50 százalékos a foglaltság. 

Az előrejelzések szerint 2018-ban tovább folytatódnak a fejlesztések, de fokozódik a kereslet is, így minden kategóriában emelkedhetnek az irodapiaci árak. 

A dolgozói igényeket tekintve a legfőbb szempont az iroda kiválasztása során a rugalmas tömegközlekedés, a környéken széles kínálatú étkezési és vásárlási lehetőségek, irodán belül pedig a komfort mellett a jó felszereltségű konyhákat tartják nélkülözhetetlennek.

„Ha a választáshoz segítségre van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal, elsősorban a budaörsi és a belvárosi irodákkal kapcsolatban” – zárta gondolatmenetét a Drahota Ingatlan ügyvezetője.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here