Dobogós karatésaink a diákolimpián

0
826

Nagyon sikeresen szerepeltek a Budaörsi Sport Club kis versenyzői Szigetszentmiklóson, a WKF egyéni utánpótlás országos versenyén, melynek célja a WKF karate népszerűsítése a Diákolimpia versenyrendszerben, illetve a 2018/2019 tanévi WKF egyéni Kata és Kumite diákolimpiai címek eldöntése. A verseny rendezője az MDSZ és az MKSZ megbízásából a Magyarországi Goju-Ryu Karate-Do Szövetség volt, az időpontja pedig november 3.

A BSC-ből elsőként katásaink szereztek öt érmet: Ádám Vivi, Reményi Franci és Cseh Viktor ezüstöt, Sarkadi Sebi és Ország Virág Dorka bronzérmet. Majd a fiatalabbak – ahogy Straub Katalin a szakosztály vezetője fogalmazott – „kis kumitéseink is szépen szerepeltek”: Reményi Franci bronzérmes, Ország Virág Dorka bronzérmes, Ormosi Marek Viktor ezüstérmes lett. És megszülettek az első aranyak is, Ádám Vivi és Reményi Kami által. A kadet -52 kg-os fiaink pedig elfoglalták a dobogót: Németh Zsolt eredménye arany, Bardócz Barnabás ezüst, Császár Magor bronzérem. Császár Csengének a junior -59kg kategóriában ugyancsak a bronzéremért lehetett gratulálni.
Végül a nagyobbak is jól szerepeltek: Ország Vitéz Matyi és Ormosi Marek Lili is bronzérmes, Békei Boti aranyérmes lett. Németh Kristóf és Németh Csabi együtt léptek a dobogóra, Kristóf aranyérmes, Csabi bronzérmes lett. Majd Németh Zsolti, Bardócz Barnus és Császár Magor ismét megtöltötték a dobogót, Zsolti arany, Barnus ezüst, Magor bronzérmes lett. Zárásként a legnagyobbak is hoztak még két érmet: Borbás Boti ezüstérmes, Császár Csenge bronzérmes lett.

A budaörsi karatésok tehát ismét egy halom éremmel térhettek haza a szombaton Szigetszentmiklóson megrendezett Diákolimpiáról: 5 arany, 6 ezüst, 9 bronzérem és négy 5. helyezés a mérleg, ezzel 59 induló klub közül a 4. helyen zárták a versenyt.

Szép volt lányok, szép volt fiúk!

A fotó csak illusztráció. A versenyen készült képek ITT érhetők el.

Bővebben a versenyről: ITT .