Csokigyáros gyerekek a Logiscool táborában

0
1086

Prezentációkkal zárult tegnap délután a Logiscool és a Bridge Budapest Egyesület által szervezett Bridge Bizniscool első egyhetes, budaörsi tábora, ahol a csapatokban dolgozó 8-12 év közötti gyerekek a szülőknek, illetve a szakmai zsűrinek  – a Hollósy cukrászat képviselőjének, Mausch Katalinnak – mutatták be saját márkájukat és üzleti elképzeléseiket. Az alsósok csokigyárossá, a felsősök játékgyárossá váltak az elmúlt napokban. A budaörsi vállalkozó szerint nagyon értékes és látványos prezentációkat látott, így csak dicsérni tudott, javítani valót nem talált.

A tábort országszerte közel 30 helyszínen szervezik, és az ötletet támogató vállalatok jóvoltából a fizetős táborok mellett közel kétszáz rászoruló gyermek ingyen tanulhatja itt meg a vállalkozás-indítás alapjait. A non-profit Bridge Budapest az „élhető” vállalkozásokat támogatja, a Logiscool többek között kódolást és robotépítést tanít egész évben a gyerekeknek, így adott volt, hogy együttműködjenek e tábor megvalósításában.

Barta Nikolett a Bridge Bizniscool projektvezetője szerint fontos, hogy a gyerekek megtanulják a projekt alapú gondolkodást, megismerjék a csapatmunkát, hiszen ha közösen oldják meg a problémákat, nő az önbizalmuk és a kreativitásuk is.  „Mottónk az, hogy nem kell vállalkozónak születni ahhoz, hogy valaki később azzá válhasson, és nagyon örülünk, hogy ebben a küldetésünkben támogatókra leltünk” – mondta.

A táborok tehát folytatódnak, a részletek a Bridge Bizniscool  weboldaláról érhetők el. Budaörsön pedig a Logiscool táborában mg további három  héten át várják a gyerekeket.

Videó a táborról ITT.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here