Csenger-Zalán Zsolt nem indul a jövő évi választásokon

0
607

A Pest megyei 2. sz. országgyűlési egyéni választókerület országgyűlési képviselője jelenleg Csenger-Zalán Zsolt. (A választókerület tizenhét települése közül az egyik Budaörs.) A Buda Környéki Televízió interjújából kiderült, a jövő évi választásokon nem már nem ő lesz a Fidesz jelöltje ebben a régióban. Találgatások szerint az új jelölt Menczer Tamás kommunikációs államtitkár lesz, de ezt nem tudta megerősíteni a jelenlegi képviselő.

A Buda Környéki Televízió rövid interjút készített Csenger-Zalán Zsolttal, a Pest megyei 2. sz. országgyűlési egyéni választókerület képviselőjével abból az alkalomból, hogy felröppent a hír, a jövő évi választásokon már nem őt, hanem Menczer Tamást indítja a Fidesz.

Bencsik Gyula riporter kérdésére Csenger-Zalán Zsolt elmondta, azt meg tudja erősíteni, hogy valóban nem őt indítják a 2022-es választásokon. „A miniszterelnök úrtól egy olyan jellegű külügyi jellegű felkérést kaptam 2022-es kezdettel, amely összeférhetetlen a képviselőséggel” – mondta. A választókerületi elnökségről emiatt le is mondott szeptember folyamán.

Azt Csenger-Zalán Zsolt nem tudta megerősíteni, hogy a találgatások igazak-e, miszerint utódja Menczer Tamás kommunikációs államtitkár lesz, igaz volna. „A Fidesz alapszabálya rögzíti a jelöltállítás folyamatát, de erre majd csak az év végén kerül sor. A helyi szervezetnek kell jelölnie és a választmány hagyja jóvá” – tájékoztatta a képviselő a riportert. Majd hozzátette, egyelőre a Fidesz és a kormányzat egésze a koronavírus elleni védekezésre koncentrál, meg arra, hogyan indítsák majd újra a gazdaságot.

Az elkövetkezendő feladataira készülődés nem befolyásolja jelenlegi munkavégzését, így a választópolgárok megkereshetik irodájában is, mely a mostani időszak alatt is nyitva van Budakeszin, a Fő út 186. szám alatt, illetve telefonon: +36 20 212 3292.