Csavaros és csavarmentes polcrendszerek

0
648

A csavaros cím ellenére ez a cikk nem a polcokról és azok praktikusságáról szól, hanem e piac egyik meghatározó szereplőjéről, az UGP Raktártechnika Kft-ről. Az aktualitását és hírértékét pedig az adja, hogy a Budaörsi Ipari és Technológiai Park területén nemrég költöztek be a saját, háromszintes, 600 négyzetméter alapterületű épületükbe, és még további bővülést terveznek.

Kezdhetjük azzal, hogy veszünk egy polcot, mert szükségünk van rá. Aztán ha kiderül, hogy mégis egy kicsivel több dolgot kellene elpakolni, akkor vehetünk hozzá továbbiakat. Ha meg még többet, akkor egy egész polcrendszert. S hogy hol? Például Budaörsön az UGP Raktártechnika Kft.-nél. Kalapos János ügyvezető szerint cégük a hazai raktártechnika piac egyik meghatározó szereplője, és ahogy magát a céget is tudatosan és lépésről lépésre építette fel 1996-tól, úgy a termékválasztékot és az ismertségüket is.

A cég 2008-ban költözött Budaörsre, a BITEP ipari parkba, amit már korábban kinéztek maguknak, de ekkor adódott jó bérleti lehetőség.  Majd 2013-ban a kisebb bérleményből egy nagyobb bérleménybe költöztek át, ahol a korábbinál nagyobb raktárkészlettel várták ügyfeleiket. Két év múlva pedig megvásároltak a BITEP-en belül egy 1500 négyzetméteres telket, amelyen tavaly megkezdték az új telephely építését, ami az idén nyár elejére elkészült. A modern,  acélváz szerkezetű épület  600 négyzetméter alapterületű, benne a raktár  12 méter belmagasságú, magasraktári állványokkal berendezve, az irodarész 3 szintes, 11 méter magas, és a cég új irodái mellett bemutató termek, oktató és tárgyaló terem, valamint egy kisebb edzőterem találhatók benne.  

 „Fő termékeink a csavarmentes és csavaros polcok, irattári, raklapos és galériás polcrendszerek” – mondja kérdéseinkre válaszolva Kalapos János. Az olasz Metalsistem raktári berendezéseket gyártó cég termékeit forgalmazzák Magyarországon, amellyel 18 éve, egy szakmai kiállításon ismerkedtek meg. Polcrendszereiket egyaránt ajánlják kis- és nagyvásárlóknak. Tárolók, garázsok, pincék, irattárak, raktárak bepolcozására alkalmasak, a leghatékonyabban – említi meg termékeik néhány felhasználási területét az ügyvezető, amikor a „célcsoportról” faggatom.

Több viszonteladóval is szerződtek – teszi hozzá –, akik Magyarország területét lefedve értékesítik a polcrendszereket. A minőségről a cég honlapján az Olasz Acélgyártók Egyesülete tanúsítványát, az Európai Rendeletnek megfelelő CE minősítés igazolásait, továbbá az ISO és a TÜV szabványoknak való megfelelésről találhatunk dokumentumokat.

„Új telephelyünkön azokat várjuk, akik új raktári, irattári polcrendszereket szeretnének, továbbá azokat is, akik csak kisebb mennyiséget, akár egyetlen polcegységet vásárolnának. Jöjjenek be hozzánk személyesen és tekintsék meg a kiállított polcrendszereinket a bemutatótermünkben, de az internetes oldalunkon is kérhetnek ajánlatot! Minden értékesített csavarmentes UGP S1 polchoz részletes szerelési útmutatót adnunk, melynek segítségével r egyszerűen összeszerelhető, de aki igényli, külön díj ellenében helyszíni szerelést is rendelhet” – magyarázza Kalapos János. Hozzátéve: „A nagyobb tárolási igényeket /megrendeléseket projektként kezeljük, ami egy részletes és személyes igényfelméréssel kezdődik, majd ha az ügyfél elfogadja az ajánlatunkat, a megkötött szerződés szerint gyártatjuk le és szereljük össze a kívánt tároló rendszert. Ennek az átfutási ideje négy-nyolc hét, a feladat összetettségétől függően.”

Egy kicsit visszatérve a budaörsi beruházáshoz, természetesen arra is kíváncsiak voltunk, hogy az UGP Raktártechnika Kft. miért pont Budaörsöt választotta, és mennyire voltak velük az ipari park, illetve az önkormányzat munkatársai segítőkészek.  „Nagyon pozitívak a tapasztalataink, kulturáltan és jól haladtak az egyeztetések, mind Szabó Zoltánnal, a Bitep Kft. ügyvezetőjével, mind Kálóczi Imre alpolgármesterrel. Új telephelyünk megvalósításánál Budaörs mellett pedig elsősorban az szólt, hogy Budapest nyugati határán, nyugati kapujában van. A fő közlekedési útvonalak, autópályák, az M0 körgyűrű közelsége olyan adottság, hogy az ország szinte bármely pontját könnyen elérthetjük innen. Továbbá Budaörsön és környezetében nagyon sok fejlődő cég található, akik a vásárlóink lehetnek.”

A további tervek? ”Megvásároltuk a szomszédos ipari telket is, ide szeretnék felépíteni egy más jellegű, több funkciós, többszintes raktárt, melybe újabb raktári termékeinket helyeznénk el, és ahol komissiózás, a webáruház kiszolgálása folyna. A mostani új telephely beruházáshoz nagyobb részt saját erőt vettünk igénybe, kisebb részben banki hitelt, amit minél előbb szeretnénk visszafizetni, hogy három-négy éven belül elkezdhessük az új raktár építését” – zárta gondolatmenetét Kalapos János.

UGP Raktártechnika Kft.
Iroda, bemutatóterem és raktáráruház
Nyitvatartási idő: H.-P. 8.00-16.00 óráig
Telephely és bemutató terem:

2040 Budaörs, Gyár u. 2.
telephelyen belül Kertész Imre u. (2. porta felől)