Csaló bankok, néma gyilkos bankárok? Bepöccent rájuk valaki

0
876

Elbambultam tegnap a Szabadság úton és rábambultam az egymásba érő bankfiókok kirakatára. Kellett pár pillanat, amíg tudatosult bennem, hogy itt nincs rendben valami. “CSALT” – ez még elég megszokott támadás ellenük. De az már durvább, hogy a bankárok “néma gyilkosok”. Na nem azért, mert nem némák, amikor például a hiteligényléshez kérik a papírjaidat, és még kevésbé, ha elmaradsz a törlesztéssel.

Rengeteg cikket olvastam az elmúlt években arról, hogyan rövidítették meg – persze a jogalkotó magyar állam közreműködésével – többek között a devizahiteleseket. Hogy állítólag 1000 milliárdos nagyságrendű adócsalást követtek el, hogy átverték az ügyfeleiket, talán mert azok nem is tudták, mi a teendő, többségében nincsenek tisztában jogaikkal, lehetőségeikkel, vagy fel sem tételezik azt, hogy egy hivatalos szerv – ez esetben a bank – átveri őket. Egy ilyen, magát átverve érző embernél szakadhatott el a cérna és „díszítette ki” a budaörsi bankfiókok portálját, kiáltotta ki fájdalmát a világnak. Van, ahol mára már az ott dolgozók levették a plakátokat, de van ahol e sorok írásakor még nem, hiszen hétvégén ők is pihennek, szemben a csalódott ügyfelükkel.

Arról értelemszerűen nincs még információnk, hogy az érintettek tesznek-e majd feljelentést a rendőrségnél, rongálás vagy rágalmazás miatt, de bizony elképzelhető.