Civilszervezetek, figyelem! Jön az új pályázat

0
740

A korábbinál is magasabb, 5,9 milliárd forintos keretösszeg szerepel a civilszervezetek részére kiírt kormányzati illetve európai uniós forrású 2019. évi pályázatokban. Az egy pályázó által elnyerhető maximális támogatási összeg a legtöbb szervezet esetében 4 millió Ft, szociális területen tevékenykedő szervezetek esetében 5 millió Ft.  A napitender.hu szerint 2019. január 3-án indul a  következő pályázat a  hazai civil szervezetek (alapítványok, egyesületek, szövetségek) működési költségeinek és szakmai programjának támogatására. Az eddigiekhez képest néhány komolyabb változás is lesz a civil pályázatok menetében és lebonyolításában, ezért érdemes előre felkészülni a pályázatok beadására. Emellett minden eddiginél lényegesebb az elbírálásnál a pályázat kidolgozottsága, szakmai részletessége és pénzügyi megalapozottsága – áll az ismertetőben.

A  budaörsi civilszervezeteknek 2019. január 10-én 17.30 órától a városháza dísztermében ingyenes szakmai tanácsadás,  tájékoztatás és civil fórum lesz Budaörs Város Önkormányzatának szervezésében a pályázatokkal kapcsolatban. Ennek keretében Mikó F. László a Pest Megyei Civil Információs Centrum munkatársától az érdeklődők általános tájékoztatást kapnak az idei évi NEA pályázati kiírás változásairól, és a már elkészült pályázatokat is véleményeztethetik.

A szervezők a sikeres pályázatok benyújtása érdekében minden Budaörsön aktívan tevékenykedő civil szervezet megjelenésére számítanak.