Chatben tartják meg április 23-án a gyermekjogi fogadóórát

0
585

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel elmarad a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány személyes gyermekjogi fogadóórája, amely a Budaörsi Holdfény utcai Óvodában lett volna április 23-án. Helyette chatben nyújtanak jogsegélyt.

 

Az Alapítvány online jogsegélychat szolgáltatást biztosít ezen a napon a budaörsi szülők számára a yelon.hu/szuloknek<http://yelon.hu/szuloknek> oldalon.

A Hintalovon Alapítvány 2015-ben jött létre, elismert gyermekjogi és gyermekvédelmi szakemberek közreműködésével. A szervezet alapítója dr. Gyurkó Szilvia, az UNICEF Magyarország korábbi gyermekjogi igazgatója, aki 2005 és 2012 között az Országos Kriminológiai Intézet tudományos munkatársa volt.

Az alapítvány 2016 óta mintegy 20 ügyvéd közreműködésével díjmentesen nyújt segítséget a hozzájuk forduló családoknak, gyerekeknek, gyermekvédelmi szervezeteknek.

Budaörs Város Önkormányzata együttműködést kezdeményezett az alapítvánnyal a budaörsi gyermekek jogainak hatékonyabb érvényesítése, a gyermekvédelmi alapellátás megerősítése érdekében. A megállapodás szerint az alapítvány fogadóórákat tart a városban, ahol konzultációt, tanácsadást, egyedi ügyekben jogsegélyt nyújtanak. 

Hintalovon Alapítvány az angolszász típusú „child advocacy”, azaz gyermekjogi képviselet elveinek megfelelően működik. Ez azt jelenti, hogy bárki is keresi meg a szervezetet azzal, hogy gyermekjogok sérülnek egy ügyben, ők nem a hozzájuk forduló felnőttet tekintik kliensnek (tehát nem az ő érdekeit képviselik), hanem minden esetben azét a gyerekét (azokét a gyerekekét), akiket az ügy érint.

Kérjük forduljanak bizalommal az Alapítvány munkatársaiho

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here