BUMArt kiállítás volt a majorban

0
669

A Budaörsi Művészek Egyesülete ( BUM Art) tizenegy alkotóművésze a Zichy majorban EMLÉK-KÉP című  tárlata is látható volt a Budaörs Fesztivál ideje alatt.

A Budaörsi Művészek Egyesülete ( BUM Art), városunk első és legrégebbi, a művészeket összefogó civilszervezete, amelynek tizenegy alkotóművésze így együtt viszonylag régen hallatott magáról, és a Budaörs Fesztivál eseményeinek kavalkádjában kicsit elkerülte a mi figyelmünket is, hogy május 3-án a Zichy majorban EMLÉK-KÉP címmel megnyílt a tárlatuk. A kiállító művészek: Czene Ágnes, Csisztu Péter, Fojt Dániel,Gesztesi Katalin, Gombás Mónika,Katona Gyöngyi,  Matúz András, Mészáros Erzsébet,  Mészáros Wivien, Petrény András és T. Czene István munkáit, azaz festményeket, fotókat, kisplasztikákat Lindner Magdolna művészettörténész mutatta be és méltatta értő szavakkal. Megnyitó beszédében külön kitért arra, hogy az itt szereplő alkotók nagy része művészeti oktató, tanító is egyben, így nagyon fontos szerepük van abban, hogy a legyen magas színvonalú utánpótlás.

Kíkiállítás2Az ünnepélyes hangulatot Szalkai Dávid trombitaművész (aki ugyancsak tagja az egyesületnek) valamint Iványi Gáspár gitárművész játéka tette még teljesebbé.

A tárlat a Zichy majorban folyó felújítási munkálatok miatt sajnos csak igen rövid ideig, a fesztivál időszakában volt látható, de néhány fotóval kárpótoljuk azokat, akik lemaradtak.Megnyitó6

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here