Budaörsön ismét maszkban lehet csak belépni a Polgármesteri Hivatalba

0
30
A COVID-19 különböző variánsai által okozott megbetegedések száma sajnos emelkedő tendenciát mutat országszerte. Erre tekintettel, megelőző intézkedésként a budaörsi Polgármesteri Hivatalban a maszk használata 2021. szeptember 8-tól ismét kötelező!

 

Tisztelt  Ügyfeleink!

 

A COVID-19 különböző variánsai által okozott megbetegedések száma sajnos emelkedő tendenciát mutat országszerte.

 

Erre tekintettel, megelőző intézkedésként a Polgármesteri Hivatalban a maszk használata kötelező! 

Megértésüket, együttműködésüket köszönjük!

Tisztelettel:

dr. Bocsi István

jegyző”

2021-09-07 15:09

Megjegyzés: országosan jelenleg nincs kötelező maszkviselés előírva, de egyedi szabályozással  az egészségügyi és szociális intézményekben hordani kell.

Ebben az esetben ki és hol írhat elő mégis kötelező maszkhasználatot? A https://ww.pwc.com oldalon találtunk rá: „A  választ elsősorban a munkavédelmi szabályokban kell keresni. A kormány enyhítő intézkedései ellenére továbbra is irányadó marad az a szabály, hogy a munkáltató köteles gondoskodni a biztonságos, egészséget nem veszélyeztető munkavégzés feltételeiről. (…) Ha a kockázatértékelés eredménye azt mutatja, hogy a fertőzés kockázata maszkhasználat nélkül is alacsony szinten tartható, úgy a munkáltató már megalapozottan hozhat olyan döntést, hogy nem kötelező a munkahelyen maszkot hordani” – magyarázza dr. Zsédely Márta, a Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal szakértő ügyvédje. (…)” De ha a kockázatértékelés alapján egyes munkavállalói csoportoknál még mindig indokolt a maszkviselés, úgy – az új jogszabálytól függetlenül – továbbra is előírható a maszkhasználat. (…) A maszkhasználatra kötelezett munkavállalók ilyen esetekben az egyenlő bánásmód sérelmére nem hivatkozhatnak, mivel az adott intézkedésnek objektív és észszerű indoka van. Végső soron a munkáltató felelőssége, hogy minden olyan intézkedést bevezessen, amely az egészséges és biztonságos munkakörnyezet kialakításához szükséges és indokolt.”

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here