Budaörsön is kinyitottak ma a terasszal rendelkező vendéglátóhelyek

0
170

Budaörsön is várják mától a terasszal rendelkező éttermek, kávézók, cukrászdák (a teljesség igénye nélkül: PosART, major, Fogadó a magyar királyokhoz, Fenyő, Erdélyi ízek konyhája, Drukker Söröző, Aromi az új helyén, Hollósy cukrászda, Suhajda, Szertár, Puntó) a vendégeket, miután tegnap reggel Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy mivel megvan a 3,5 millió beoltott, így a teraszok szombat reggeltől kinyithatnak.

A kormányfő kifejtette: a teraszok nyitásához egy-két szabályt meg kellett változtatni, és mivel a teraszok este fél 10-ig nyitva lehetnek, a kijárási tilalom szombattól 11 órakor kezdődik. (A vendéglátó helyek teraszán a személyzetnek kötelező a maszkviselés, a vendégeknek nem!)

A fokozatos újraindítás következő lépése 4 millió beoltottnál lép életbe

A jövő hét közepén, szerdán-csütörtökön meglehet a négymillió beoltott is, akkor megnyitják a szolgáltatások széles körét azok előtt, akiknek van védettségi igazolványuk. Megnyílhatnak a színházak, a mozik, a múzeumok, a könyvtárak, a tánc- és zeneművészeti események, a cirkusz, az edző- és fitnesztermek, a jégpályák, az állatkertek, a fürdők és uszodák, a játszóházak, a sportesemények, a kalandparkok, és kinyithatnak a szállodák, az éttermek belső helyiségei is – sorolta. Hangsúlyozta: lépésről lépésre újraindítják az országot.

A helyi intézmények terveiről, nyitásáról folyamatosan tájékoztatjuk majd olvasóinkat!

Forrás: https://koronavirus.gov.hu, fotó archív

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here