Budaörsön is érezni lehetett a földrengést ma 12,20 körül

0
33

Magyarország több pontján, köztük Budaörsön is kisebb földrengést észleltek az emberek ma 12,20 körül. A Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium későbbre ígért tájékoztatást az MTI-nek. A földrengést lehetett még érezni egyebek mellett Budapesten, Érden, Veszprémben, a Balatonnál, Nagykanizsán és Pécsen is.
Horvátországból jöhetett idáig a “hulláma”? Ott ugyanis 6,3 erősségű földrengést jeleztek szintén ma kora délután, és azt is, hogy sérültek lehetnek. A földrengés epicentruma Zágrábtól 46 kilométerre, a közép-horvátországi Petrinja közelében volt, ahol több épület összedőlt.
Magyarországon, illetve Budaörsön főként az emeletes épületekben lengtek ki a lámpák, estek le a polcról könyvek, tárgyak, és mint néhányan megosztották, szédülést és enyhe rosszullétet éreztek.

A Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium is jelezte, hogy újabb nagy földrengés volt Horvátországban! M=6,4! Azt írják, egyelőre nehezen elérhető a seismology.hu oldal a túlterheltség miatt, de kérik, hogy amennyiben érezte a rengést, segítse munkájukat az alábbi kérdőív kitöltésével.: http://www.seismology.hu/index.php/hu/foeldrengest-erzett

 

Hamarosan frissítjük cikkünket!

Fotó: hvg.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here