Budaörsön az önkormányzat nem teszi kötelezővé az oltást

0
490

„Több médium is megkeresett azzal, hogy a város bevezeti-e a kötelező oltást s a döntést indokoljam. Íme: Több okból sem. Először is ez gyáva és példátlan felelősség áthárítás. Másrészt hová lett az operatív törzs, hol vannak az információk? Mondjuk A településen bevezetik, a mellette fekvő B-ben nem. Mi alapján? Milyen munkajogi abszurd helyzetet generál mindez? Egyszóval a kormány ne a saját kötelességét ossza le a településekre, hanem tőlük törvénytelenül elvett milliárdokat adják vissza…” – tette közzé november 3-án szerdán 16 óra 10 perckor Wittinghoff Tamás Budaörs polgármestere.

Róla közismert, hogy a járvány megjelenésétől óvatosságra inti az itt élőket, hogy nagyon komolyan szorgalmazza a kormány által kihirdetett járványügyi intézkedések betartását, még ha rendszeresen bírálja is azok időzését, mértékét. A negyedik hullám közeledtével szeptemberben saját hatáskörében vezette be újra a maszkviselés kötelező tételét a budaörsi városházán és az önkormányzati intézményekben.

Az oltással kapcsolatban tegnapi Facebook bejegyzése: „Csak halkan szólok. Mostantól törlök minden olyan kommentet amely vírustagadó, vagy csak ha valaki annyit ír, semmivel többen nem halnak meg, vagy statisztikákkal igyekszik ezt a baromságot alátámasztani. Persze mindenkinek joga van hülyének lenni, de az már az én felelősségem, hogy ezt az oldalamon terjesztheti-e… És persze ahhoz is joga van mindenkinek, hogy ne oltassa be magát, de az oltásellenes szövegek „gazdáit” is törlöm. Bocs!

Mindenki vigyázzon a saját és környezete egészségére!”

Az előzmény: a múlt hét csütörtöki Magyar Közlönyben megjelentek azok a rendeletek, amelyek részletesen szabályozzák a koronavírus negyedik hulláma ellen hozott kormánydöntéseket. Ezek között szerepel az állami és önkormányzati dolgozók kötelező védőoltás lehetőségének bevezetéséről szóló. A közlönyben a  három különböző rendelet: 1) általánosságban a munkahelyeken elrendelhető kötelező oltás lehetőségéről 2) a kötelező maszkhasználatról a tömegközlekedési eszközökön 3) az állami és önkormányzati alkalmazottak kötelező oltásának lehetőségéről.

Tegnapi hír, hogy két fővárosi kerületben, a XII., valamint a XVI. kerületben is kötelező lesz a koronavírus elleni oltás az önkormányzati dolgozók számára, az érintett polgármesterek keddi határozata alapján.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here