A Budaörsi Sport Club idei legjobbjai

0
2419

Budaörs legrégebbi sportegyesülete a Budaörsi Sport Club, és több évtizedes hagyomány, hogy a legeredményesebb sportolókat az évzáró ünnepségen díjazzák. Ezt még az idén ősszel elhunyt Regényi János indította útjára, aki 1995 és 2012 között, 17 éven át volt a sportklub elnöke.  Aligha szorul hát magyarázatra, hogy a díjat most az ő emlékére Regényi János Díjnak nevezték el. S akik december 14-én este átadták: a lánya Regényi Katalin, Wittinghoff Tamás polgármester, Bíró Gyula alpolgármester, dr. Molnár Gábor önkormányzati képviselő és Pósfai Gábor a Decathlon Magyarország ügyvezetője.

A díjakra a szakosztályvezetők jelölték a sportolókat, akik a plakett mellé a Decathlon jóvoltából 15 000 forint vásárlási utalványt is átvehettek.

ÚSZÓ SZAKOSZTÁLY itt két utánpótlás korú díjat adtak át, hiszen az úszó szakosztály csak utánpótlással foglalkozik.

Joó Kata: 2004-es születésű versenyzőnk, nővéréhez hasonlóan ő is az ígéretes úszók közé tartozik. A 2017-es szezonban érte el eddigi legnagyobb eredményeit. Az Országos Vidék Bajnokságon, korosztályában háromszoros országos vidék bajnok 100m és 200m hátúszásban, valamint 200m mellúszásban. Ezen kívül 200m vegyes és 100m mellúszásban 2. míg 50m mellúszásban pedig 3. helyezést szerzett. A saját korosztályos Gyermek Magyar Országos Bajnokságán 200m mellúszásban ezüstérmet szerzett.

Rácz Zsombor: 2007-es születésű versenyzőnk. A korábbi évekről többszörös országos magyar bajnok. Az idén a Delfin Országos Bajnokságon 100m hátúszásban sikerült megvédenie országos bajnoki címét. Ezen kívül 400m gyors- és 200m hátúszásban  2. helyezést, valamint 200m gyors- és 50m hátúszásban 3. helyezést ért el.

KARATE SZAKOSZTÁLY

Utánpótlás: Borbás Botond 14 éves, többszörös Magyar Bajnok versenyző, számos nemzetközi eredménye van, a 2017-ben megrendezett  korosztályos VB-n Tenerifén 5. helyezést ért el. (Cikkünk róla: ITT érhető el.) És edzője dr. Horváth János, aki többszörös Magyar Bajnok, Európa Kupa és Világ Kupa győztes. Jelenleg a korosztályos versenyzők edzője, Borbás Hédié, aki a tavaszi Szófiai EB-n 7. helyezett volt és Botondé.

ATLÉTIKA SZAKOSZTÁLY

A legjobb utánpótlás korú sportolója Sier Zsófi. Zsófi 2017-ben három bajnoki érmet is szerzett. Fiatal kora ellenére a felnőtt országos bajnokságon ezüstérmes 62.50 es eredménnyel. Saját korosztályában szintén ezüstérmes ugyanezen a távon. A 4×100-as váltóval bronzérmet szerzett. Évek óta megbízhatóan nyeri az érmeket, egyre jobb eredményekkel.

A legjobb felnőtt sportoló pedig Jankovics Dániel. Dani 2014. június 14-én, a Budapest Bajnokságon 205 cm-es magasságra ugrott. Az utolsó lépésnél szilánkosra tört a sípcsontja és a bokacsontja is egyaránt. A műtét során öt darab lemezt helyeztek be a lábába, nyolc csavar segítségével. Az orvosok azt mondták ugrásról ne is álmodozzon. Valószínűleg járás közben is egész életében sántikálni fog, de nem így lett. Dani hozzáállása, makacssága, a sport iránti alázata, tisztelete nem hagyta, hogy így legyen. Minden erejéből neki állt a rehabilitációnak. Nagyon nehéz keserves három év után 2017. június 10-én a felnőtt magyar bajnokságon ezüstérmet szerzett 214 cm-es eredménnyel, és ezzel kiharcolta a biztos kijutást az Európa bajnokságra.
 

JUDO SZAKOSZTÁLY

Utánpótlás: megosztott díjat kapott Halmai Abigél, Murányi Ádám és Kiss Szabolcs. Mindhárman első éves versenyzőként magyar bajnoki címet szereztek a novemberi korosztályos Országos bajnokságon. Felnőtt korosztályban Siroki Ibolya Irma a díjazott: Ő idén két világkupa ötödik és egy hetedik hellyel valamint U23 EB hetedik hellyel büszkélkedhet.

TENISZ SZAKOSZTÁLY

Utánpótlás versenyző: Semperger Ivett Rebeka.  Ő már korábban is megkapta e kitüntető díjat az egyesülettől. Erre szorgalmával és eredményeivel szolgált rá újra  A Korosztályos Vidék Bajnokságon Rebeka a 16 közé jutott egyéniben, párosban 3. lett. A Korosztályos Országos Bajnokságon párosban 2. helyezett lett.  Az ETC Kupán 3. az Aqvital Kupán 1. hely és a Sori Kupán is 1. lett. Tagja a női 2. osztályú felnőtt csapatnak.  2017- ben válogatott kerettag lett, ami a szakosztály életében nagy előrelépésnek számít.

Felnőtt versenyző: Habler Henriett, aki már 2013 óta a Női Szuper Ligás csapatunk oszlopos tagja. Eredményes és nagyon megbízható játéka és hozzáállása a fő erénye.  Henrietta a legmagasabb osztályban, a szuperligában szerepel, ahol sokat segít tanácsaival is.  A felkészülés során hatalmas munkát fektet a csapatépítésbe és mindenki bizalommal támaszkodhat  rá.

ASZTALITENISZ SZAKOSZTÁLY:

Utánpótlás korosztály: Nagy Norbert. Norbi a Budaörsi Sport Club saját nevelésű játékosa. Az újonc a serdülő és az ifjúsági korosztályos versenyeken a pályafutása során évről évre egyre jobb eredményeket ért el. Ezek közül kiemelkednek a párosban szerzett bajnoki érmek. Norbi hazai eredményeinek köszönhetően bekerült az utánpótlás Európa-bajnokságra utazó ifjúsági válogatott keretbe, és így részt vehetett a portugáliai kontinens viadalon. Már ezt is nagyon komoly eredményként könyveltük el, Norbi azonban rátett egy jó nagy lapáttal. Párosban Juhász Patrik oldalán angol, luxemburgi, portugál és azerbajdzsáni ellenfeleiket legyőzve Európa-bajnoki bronzérmet szereztek. Norbi az ifjúsági magyar válogatott tagjaként kiharcolta, hogy a válogatott a következő évi EB-n a legmagasabb osztályban szerepelhet. Norbi folyamatos fejlődésének köszönhetően ifjúsági kora ellenére tagja a felnőtt NB I-es csapatunknak.

Felnőtt korosztály: Dohnál Gábor, ő több mint 20 éve a Budaörsi Sport Club tagja az első számú férfi csapatunk játékosa és csapatkapitánya. A sportág fanatikusa, a szakosztály sose tudott tőle olyat kérni, amiben ne segített volna. A férfi csapat legjobb eredményének is oszlopos tagja volt, amikor is 2013-ban a legmagasabb osztályban, az Extra Ligában ezüstérmes lett a férfi csapat. Gábor mentalitásával példát mutat a fiatalok számára, a mostani NB I-es meccseken páros társa Nagy Norbert. Gábornak komoly érdeme van abban is, hogy a mindenkori női csapat tagjai ilyen eredményeket érhettek el, hiszen a lányok rengeteget edzettek vele. Amit eddig felsoroltam az alapján lehetne egy életmű díj is, de a Svédországban megrendezett veterán Európa-bajnokságon elért Európa-bajnoki bronzéremmel Gábornak sikerült még színesebbé tenni a 2017-es évet.

Majd egy különleges díjat Somlyó Gergely a BSC elnöke adott át. Elmondta, hogy „a Budaörsi Sport Club otthona a Budaörs Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand létesítménye. A judo a karate az asztalitenisz és az úszó szakosztályunk edzései itt folynak, e mellet a BSC irodája is itt található. A létesítmény munkatársai sokat segítenek nekünk abban, hogy otthon érezzük magunkat és sikeresen készülhessenek fel sportolóink a versenyekre/mérkőzésekre. Egy csapatmunka akkor működik igazán jól, ha mindenki a saját feladatára koncentrál és abban a legjobb. Sokszor a létesítmény sincsen könnyű helyzetben, velünk sem, de mindig érezzük azt a szándékot, hogy segítsék az egyesület munkáját. A díj a létesítmény valamennyi munkatársának szól, ahogy természetesen a létesítményvezetőnek is, megkérem Székely Bulcsú létesítményvezetőt, nem mellesleg olimpiai bajnokot, hogy vegye át a díjat.”

A másik díjat ismét Regényi Katalin adta át. Amit Somlyó Gergely így vezetett fel: „Ez a díj olyan valakié, akinek én személy szerint nagyon sokat köszönhetek, ő vett fel a Budaörsi Sport Clubhoz játékosnak, az ő vezetése alatt kezdhettem el edzősködni, és neki köszönhető a női asztalitenisz csapat sikereinek elindulása is, hiszen ha nem is könnyen, de végül ő döntött úgy, hogy legyen/lehessen női csapat. Szigora és határozottsága mellett sok mindenkivel megértette, hogy mit jelent egy szakosztályhoz, egy egyesülethez, egy közösséghez tartozni. Mindig érezzük azt, hogy ő BSC-volt és BSC-s is maradt. Egyetlen reményem van azzal kapcsolatban, hogy nem fog úgy leszidni ahogy igazából csak ő tud, bár az sem mindig kellemes, amikor dicsér, az a tény hogy azon belül hogy a BSC Év Legjobbja díjat kapja ez most és innentől Regényi János díj is. Az egyesület valamennyi tagja nevében köszönjük az eddigi segítséget és kérjük a jövőbeni segítséget is. Kérem szépen Bíró Gyulát vegye át a díjat.”

Minden díjazottnak gratulálunk!

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here