A Budaörsi NŐ 2018

0
1190

Tegnap, március 8-án negyedik alkalommal rendezték meg a városházán A Budaörsi NŐ fotókiállítást, mely tíz budaörsi nő portréján keresztül hívja fel a figyelmet a közösségért munkálkodás szépségére, és egymás tiszteletére, megbecsülésére.

Az eseményt harmadszorra tartották meg a nemzetközi nőnapon a városháza aulájában.  Ligabue Sergio trombita szólója után Wittinghoff Tamás polgármester köszöntőjével kezdődött a program, aki arról beszélt, átalakítva az eredeti mondást, hogy minden sikeres ember mellett ott van egy társ, akire támaszkodhat, legyen az sikeres férfi vagy nő. Utána az ünnepélyes hangulatot a Budaörsi Tanoda műsora fokozta, majd Májer Emese, a rendezvény szervezője és a fotók készítője egyesével bemutatta az idei kiválasztottakat. Cseke Szabolcs handset játéka már ez alatt halkan szólt a háttérben, majd külön is hallhattuk.

A kiállított képek mellett egy-egy, a korábbi évek budaörsi női által készített, kézzel díszített tükör is felkerült a paravánokra, amelyekre A Budaörsi Nő közösségi oldalán lehet licitálni március 30-ig. Ezúttal tehát nem a fotókat, hanem a tükröket árverezik el. Az így befolyó összeget minden évben egy alapítvány, az idén a Romano Glaszo – Emberi Hang Művészeti Csoport kapja. Az idei másik újdonság, hogy kisiskolások rajzaiból is készült egy tabló, hogy ők vajon milyennek látják a budaörsi nőket. Néhány díjazottra rá lehet ismerni.

A Musica Liga zenei társulat produkciója zárta az ünnepséget. Ezt követően állófogadás volt, amihez többek között a korábbi évek díjazottjai készítették a harapnivalót.

 

 

 

A Budaörsi NŐK 2018-ban:

Endrődi Ágnes – színész, zenepedagógus: 2011-ben Tövispataki Beátával megalapította Budaörsön a Múzs-Art Színházi és Művészeti Egyesületet, amelynek elnöke. „A gyerekekhez való hozzáállása, tanítási technikája, empatikus készsége kiemelkedő. Szakmai tudása, hivatásszeretete példaértékű.”

Glósz Zsuzsanna – gyógypedagógus, művészeti menedzser: A leánya alapította Budaörsi Vivace Egyesület működésében segít. Az utóbbi években a ME-SE-KŐ Mentálhigiénés Segítő Központ Alapítványának önkéntes munkatársa lett.

Ihász Kata – karvezető, ének-zene tanár: az Újbudai Alma Mater iskolában tanít. Budaörs fúvószenekarában fuvolázik, és az általa alapított KataPult Kamarakórus karnagya, művészeti vezetője. „A budaörsi zenei közösségi életben való részvétele meghatározó.”

Ligabue Anita – zenepedagógus, kommunikációs instruktor: a Musica Liga gyermektársulat alapítója. Kamarazenél, zenedarabokat komponál, szöveget ír. „Számos gyermek és felnőtt életét tereli nagyon mélyről egészen a napos oldalra.”

Nyikes Fatime – a Buda-környéki Látássérültek Közhasznú Egyesületének elnöke: „Életútjával és munkájával példát mutat mind sorstársai, mind a társadalom többi tagja számára – kitartásra, optimizmusra ösztönöz életfelfogása, életszeretete.”

Polgár Marianne – grafikus, címerművész: alapítója, elnöke a Magyar Történelmi Szalon kulturális egyesületnek. Az első ’Virágos Budaörsért’ kertszépítő verseny szervezője, alapító tagja a Budaörsi Dr. Luntz Ottokár Kertbarát Körnek. „Munkássága, közjó iránti elkötelezettsége példaértékű.”

Sárossyné Majoros Piroska – közösségi szervező: általa jött létre a lakótelepi Közösségi Ház, amelynek aztán huszonhárom évig volt a vezetője. Barátaival megalapította a Zöldkör-Budaörs – Egészségünkért! Környezetünkért! Kh. Egyesületet, mely gyerekek, fiatalok szabadidejének értékes eltöltésében segít. „Olyan közösségi fejlődést hozott városunkba, ami nélküle nem valósulhatott volna meg.”

Széll Márta – néptáncművész, koreográfus, művésztanár: Évtizedeken át tanított néptáncot budaörsi iskolákban. Alapítója a Széll Kulturális Egyesület – Budaörs Néptáncegyüttesnek. „Munkája hagyományteremtő és értékőrző.”

Vatamány Sándorné Krisztina – pedagógus: a hatgyermekes édesanya szolfézst tanít a Leopold Mozart Zeneiskola tanáraként, valamint a Görögkatolikus Szent Demeter Kamarakórus vezetője. „Segítőkészsége, az emberekhez való hozzáállása példaértékű.”

Vágóné Némethy Adrienn – pedagógus: alapító tagja a budaörsi Szent József Sportegyesületnek, ahol tizennégy évig tartott aerobik órákat. A Mindszenty József Római Katolikus Óvoda Nemzetiségi Német Nyelvoktató Általános Iskola pedagógusa. 2014-ben Budaörs Város Önkormányzatától Szakály Mátyás Emlékérmet kapott. „Figyelmessége, embersége, érzékenysége a rászorulók iránt közismert. Lelkesedése, elszántsága, kitartása példaértékű.”

A program ma, azaz március 9-én este a PostART-on zenei esttel folytatódik