Budaörsi művelődési intézmények online programjai – frissítve!

0
384

A Budaörsi Jókai Mór Művelődési Ház a járványügyi helyzethez alkalmazkodva már novembertől elindította az online eseményeit, a zárás alatt pedig egyre több lehetőséget nyújt a művelődésre és az ismeretszerzésre az interneten. Lehet bábelőadást nézni, egzotikus tájakra utazni, jógázni, de akár magyar dolgozatokra készülni velünk a meghirdetett időpontokban, otthonról, kényelmesen. Nagyon sok online programra nézhetünk be a PostART szervezésében is és nem tétlenkedik a Kamaraerdei Közösségi Ház programszervetője sem.

A Budaörsi Jókai Mór Művelődési Ház osztotta meg lapunkkal: „Programjaink élő közvetítés, illetve rögzített adás formájában láthatók: ingyenes programok Facebook oldalunkon és Youtube csatornánkon, térítéses programjaink az online-jmmh.jegy.hu oldalon”– osztotta meg lapunkkal Simon Erika a budaörsi művelődési ház igazgatója. Hozzátéve: „A művelődés és az ismeretszerzés lehetősége tehát továbbra is a közönségünk rendelkezésére áll. Online folytatjuk a Csokibárt, a Kapcsolatok, Világjárók és Művészetek sorozatainkat, jóga óráinkat. Januártól bővül a programkínálat: gerincjóga, pilates, még több ismeretterjesztő és irodalmi előadás, koncert és hangszerkészítő foglalkozások is várják az érdeklődőket.  Jókedvvel, bőséges programmal várjuk minden régi és új látogatónkat a virtuális térben! A későbbiekben egyfajta kényelmi funkcióként szeretnénk megtartani az online közvetítéseket, így adott helyzetben vendégeink eldönthetik majd, hogy otthonról, vagy személyesen a nézőtérről követik figyelemmel az adott programot. Tartsanak velünk, segítsék munkánkat visszajelzéseikkel!”

Havi programok: jmmh.hu

Jegyvásárlás online programra: online-jmmh.jegy.hu

Kérdéseikkel forduljanak hozzánk bizalommal: 06-23-441-541, 06-30-613-8056, [email protected]

A PostART online eseményeinél található linkre (Online quiz), illetve a koncerteknél a csatlakozás gombra kattintva, a LiveYu oldalán, rövid regisztrációt követően tekinthetőek meg a PostART online programjai – tudtuk meg Selmeczi Ágnestől, az intézmény vezetőjétől.

A live stream eseményeket a LiveYu csapata közvetíti: a koncert élményt interaktívvá fejlesztették online megoldások segítségével: visszajelzést adhatnak a nézők élőben (taps és éljenzés gomb, chat), amire az előadó azonnal tud reagálni.

A koncertek megtekintése többnyire ingyenesek. Jelenleg a koncerteket megnézni legalkalmasabb a desktop/laptop, valamint az android készülékek, az iPhone készüléken még apró finomítások szükségesek, de szintén teljesen alkalmasak az előadások megtekintésére – felelte további kérdésünkre. December 5-én, azaz ma este Bebe és vendégei: Radics Gigi, Fehér Lili, Talán Attila, Jász András koncertje lesz itt, december 13-án pedig Népek karácsonya címmel a HolddalaNap zenekar koncertje lesz látható online. 

Bővebben: https://www.facebook.com/postartbudaors

A Kamaraerdei Közösségi Ház főként ingyenes online programokat szervez – derül ki Kovácsné Lupás Adrienn szavaiból. Ma járja be a településrészt a Mikulás, és elindult Élő adventi naptár akciójuk is. Ezekről ITT írtunk már. December 25-én pedig Gerendás Péter Liszt Ferenc díjas zeneszerző, előadóművész, szövegíró karácsonyi koncertjével várják 19;00 órától az érdeklődőket. Helyszín: az Ön otthona. A karácsonyi koncert a Kamaraerdei Közösségi Ház Facebook oldalán valamint a Kamaraerdei Közösségi Ház yuotbe csatornáján lesz elérhető.

Bővebben: https://www.facebook.com/kamaraerdeikozossegihaz

A Budaörsi Latinovits Színház decemberi stream időpontjai
 
Az online előadásokra a szinhaztv.com oldalon regisztráció után tud jegyet vásárolni.
 
december 24. 11 órakor
A Négyszögletű Kerek Erdő (ITT írtunk a bemutatóról.)
mesejáték
 
december 29. 19 órakor
egy családi dráma története
rendezte Pelsőczy Réka
 
december 30. 19. órakor
Figaro házassága (ITT írtunk róla.)
klasszikus vígjáték
rendezte Alföldi Róbert