Budaörsi Latinovits Színház: ősztől három új társulati tag, hét tervezett bemutató

0
110
Pető Kata - Chovan Gábor - Spolarics Andrea: Öröm és boldogság

Furcsa évadot zártak, de optimistán készülnek az őszre

Két zárt körű főpróbával zárta furcsa 2020/21-es évadát a Budaörsi Latinovits Színház. Tavaly ősszel ugyan tarthattak két nyilvános bemutatót – a Figaro házasságát Alföldi Róbert és a Születésnapot Pelsőczy Réka rendezésében – de a premiereket követő egy-két előadás után a járvány miatt ismét zártak a színházak, így az évad további részében, az előírásoknak megfelelően szakaszosan és zárt ajtók mögött folyhatott csak tovább a munka. További két előadás próbái a főpróbahétig jutottak el, miközben az épületben számos technikai fejlesztést elvégeztek. Így ősszel innovatívabb környezetben a korábbiak mellett számos új előadás közül választhatnak majd a színház nézői.

Hartai Petra

A Figaro házassága két nyári fesztiválra is meghívást kapott: augusztus 30-án a Városmajori Színházi Szemlén 31-én pedig Nyíregyházán a Vidor Fesztiválon lesz látható.

A 22021/22-es évadban új tagokkal bővül a társulat: Hartai Petra, Mertz Tibor és az eddig itt gyakorlatát töltő Fröhlich Kristóf szerződik a színházhoz.

Mertz Tibor: Születésnap

Az évadtervben hét bemutató szerepel.

Szeptember elején Hubert Selby Jr. Rekviem egy álomért című Németh Nikolett által készített regényadaptáció ősbemutatóját tartják Takács Katalin, Fröhlich Kristóf, Nagy Katica, Böröndi Bence és Ilyés Róbert szereplésével, Berzsenyi Bellaagh Ádám rendezésében.

Pető Kata – Chovan Gábor – Spolarics Andrea: Öröm és boldogság

A hónap végén Székely Csaba Öröm és boldogság című drámáját Alföldi Róbert állítja színpadra. Szereplők: Chován Gábor, Spolarics Andrea, Pető Kata, Ilyés Róbert, Fröhlich Kristóf, Mertz Tibor és Hartai Petra.

Október elején az Emil és a detektívek családi musical kerül a nézők elé Lőkös Ildikó átdolgozásában, Nyitrai László zenéjével, Máthé Zsolt dalszövegeivel, Szemán Béla rendezésében, és még ebben a hónapban bemutatják Varsányi Péter A kis herceg rendezését is.

Decemberben a Szentivánéji álom premierjét tartják Fehér Balázs Benő rendezésében, februárban pedig Pelsőczy Réka ismét a dán Thomas Vinterberg egy filmjének adaptációját, ezúttal A vadászatot állítja színpadra.

Áprilisban Kolozsi Angéla rendezi Az osztály vesztese című, kiskamaszokat megszólító, – Wéber Anikó regényéből írt – darabját, májusban pedig Máté Gábor Heinrich Böll: Katharina Blum elveszett tisztességét.

A színház szeptemberi előadásaira megindult a jegyértékesítés.

Fröhlich Kristóf: Születésnap
Takács Kati – Fröhlich Kristóf: Rekviem egy álomért

A fotókat Borovi Dániel készítette.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here