Budaörsi Jókai Napok – így zajlik

0
537

Egy kellemes, igencsak lazára sikerült beszélgetéssel kezdődött tegnap, azaz május 23-án este a Jókai Napok, ami három évtizede a budaörsi Jókai Mór Művelődési Ház évente visszatérő rendezvénysorozata. És további érdekes, akár csapatépítő programokkal folytatódik!

A nyitó program házigazdája Falusi Mariann és Lang Györgyi volt, a vendégük pedig Hernádi Judit. Kiderült, hogy színésznövendékként Hernádi Judit járt Lang Györgyinél házibuliban, akinek az anyukája azonban „szerencsére” nem volt otthon. Azt is megtudtuk – sok más mellett -, hogy Hernádi beteges kisgyerek volt, így gyermekorvos apukájának ő maga is adott munkát. Hogy jelenleg Balatonakarattyán építkezik, és a kis nyaraló tetőteréhez a lépcsőt ő maga tervezte meg, illetve hogy a „tégla” bizony drága, így – bár a színház az „igazi” – jókor jött a Keresztanyu forgatása az RTL-en. S bár az orosz-ukrán háború kirobbanásakor nem hitte, hogy ez a tévésorozat megéri a negyedik évadot, hiszen a történet az ukrán-magyar határon játszódik, kellemesen csalódott. Természetesen szóba került a „Heti hetes” és egy kicsit a belpolitika, de inkább csak utalások szintjén, és azt érezhettük, hogy a művésznőnek – aki nem titkoltan ellenzéki – kicsit/nagyon elege lett belőle. A művelődési ház nagytermét bő háromnegyed részben megtöltő kíváncsi közönség minden poénért és „bennfentes” információért felnevetett és hálásan tapsolt, és a nézők is kérdezhettek.  Az ezzel újraindított  „Beszélgetések” sorozat ősszel folytatódik.

A Jókai Napok keretében még előttünk van május 26-án csütörtök 19.00 órától a Sárik Péter Trió koncertje Falusi Mariann-nal kiegészülve, „Jazz kívánságműsor magyarul” címmel.

Majd május 27-én pénteken 19.00 órától az immár hagyományos borkóstoló. A belépés minden programra ingyenes, így erre is, de a korlátozott befogadóképesség miatt ez regisztrációhoz kötött. (Regisztráció: koporosy.bori@jmmh.hu vagy 06-23/441-54).

Ilyen volt korábban:

Másnap, május 28. szombat délelőtt megint lesz Jókai Főzőverseny, a színész-humorista Szőke András vezetésével.  Május 24-ig várják a csapatok jelentkezését, tehát ma még érdemes telefonálni vagy írni. (Jelentkezés: 06-23/441-541, koporosy.bori@jmmh.hu ).

Emlék 2018-ból:

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here