Már zajlik az idei Budaörsi Jókai Napok – 2018. április 23-tól április 30-ig

0
1011

A  Világjárók sorozat legújabb előadásával kezdődtek az idei Jókai Napok a budaörsi művelődési központban. Az intézmény 1992-ben vette fel Jókai Mór nevét, bár nem bizonyított, hogy a nagy író valóban járt-e a budaörsi borospincékben vagy ez csak legenda. De az akkori igazgató már a rákövetkező évben megrendezte az első budaörsi Jókai Napokat, amelynek tartalma az igazgató váltásokkal az elmúlt két év fél évtizedben sokszor átalakult. Az utóbbi években visszatérő eleme a borkóstoló egy-egy jeles pincészet termékeit bemutatva, ezekre már hetekkel korábban betelik a lehetséges látogatói szám. Főzőverseny természetesen idén is lesz, és nincs megkötés arra vonatkozóan, hogy ki, milyen ételt készítsen, csupán annyi, hogy délután 4-kor lehet feltenni a tűzre és este hétkor a zsűri asztalára kell tenni a készételt.

A programok:

Április 23., 24. és 25-én – képzőművészeti foglalkozások Sipos Orsolyával

Április 23. hétfő 19. Világjárók: A Keletiből Hongkongba – Perger István előadása

Április 24. borkóstoló Móri Miklósi Csaba pincészete, zenével

Április 25. Filmklub Bab’ Aziz – A sivatag hercege

Április 27. Mypaint élményfestése

 

Április 28. szombat 16:00 „Jókai egytálétel” főzőverseny Szőke Andrással
Április 23-ig várják a csapatok jelentkezését! (Helyszín: PostArt, 2040 Budaörs, Clementis utca és Ébner György köz sarka)

Április 29. vasárnap Csokibár: Andersentől a Rút kiskacsa (Ametist Bábszínház)

Április 29. vasárnap Kirándulás a Surranó Túraklubbal – esti és éjszakai túra a Tihanyi félszigeten, találkozó 18 órakor a JMMK  előtt.

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here