Budaörs segít a KATA-s vállalkozásoknak – következő időpont augusztus 25.

0
252

Frissítés: A Katás vállalkozások részére biztosított ingyenes tanácsadás következő időpontja augusztus 25. 15:00. 

Az önkormányzat ingyenes szakmai konzultációt biztosít a KATA-s lakosok részére, több alkalommal is.

Budaörs Város Önkormányzata ingyenes szakmai konzultációt biztosít a lakosság részére a KATAból való kilépés alternatíváinak megismerése céljából. A tanácsadást a témakörben elméletileg és gyakorlatilag felkészült, a gyakorlatban is praktizáló okleveles könyvvizsgáló tartja.

Az előadások és konzultációk helyszíne Budaörsi Polgármesteri Hivatal II. emeleti nagyterme (2040 Budaörs, Szabadság út 134.).

A konzultációkon egy rövid, összefoglaló szakmai előadást követően lehetőség van kérdéseket feltenni, illetve a szakember igény szerint személyre szabottan négyszemközt válaszol a felmerült kérdésekre. 

Az előzetes igényfelmérés alapján az előadássorozatot négy alkalomra tervezik. Az első és második tanácskozás időpontjai:

– 2022. augusztus 17.     délután 14 óra

– 2022. augusztus 18.     délelőtt   9 óra

A további konzultációk időpontjának kijelölésére az eseményen szerzett információk és a résztvevők igényeinek figyelembevételével kerül sor.

Polgármesteri Hivatal szakembereinek előzetes információi alapján az önkormányzat vezetői azt az álláspontot alakították ki, hogy szükséges lehet az érintettek számára a KATA-ról való átállás valamennyi alternatívája adójogi és adó-elszámolási vonzatainak rövid összefoglalása. Az eddig folytatott eszmecserékből, beszélgetésekből ugyanis azt a következtetést vonták le, hogy a kérdéskörben jogszabály értelmezési problémák is zavarják a megfelelő döntéseket.

Kötelességünk felhívna figyelmet arra, hogy az interneten és a Facebookon– akár könyvelőirodák által jegyezve – kiadott tájékoztatók és számítások egy része kisebb, vagy nagyobb mértékben téves információkat és pontatlan számításokat is tartalmaz.

A választható adónemek előnyeiről és hátrányairól a szakember a konzultációkon szakmailag megalapozott, ám közérthető módon ad tájékoztatást. 

A tanácsadással egybekötött előadás tartalma, módszertana és formája az érdeklődők igényeitől függően menetközben is változhat, az előadó abszolút rugalmasan kezeli a problémakört. Minden érintettet és érdeklődőszeretettel meghívunk az eseménysorozatra, mivel úgy érezzük a jelenlegi bonyolult jogszabályi környezetben egy esetlegesen szakmailag megalapozatlan döntés emberek és családok sorsát befolyásolhatja negatív irányban. A konzultáción történő részvétel ingyenes.

Önkormányzatunk a tanácsadási tevékenységgel abban kívánja támogatni a budaörsi lakosokat, hogy hiteles és mindenre kiterjedő ismeretanyagot szerezzenek az ellőttük álló, életminőségüket jelentős mértékben befolyásoló döntéseik meghozatalához.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here