Budaörs régi/új polgármestere Wittinghoff Tamás

0
1739

Minden egyéni körzetben BFE győzelem!

Igen nagy fölénnyel és az országos átlagnál magasabb, mintegy hatvan százalékos részvétel mellett nyerte meg Wittinghoff Tamás (BFE) a 2019. október 13-i polgármesteri választást Czuczor Gergellyel, a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben. A régi-új polgármester háromszor annyi szavazatot kapott, több mint 9700-at, mint az ellenfele. Ez persze az előzetes közvélemény kutatások ismeretében nem is nagyon volt kérdéses, az viszont igen, hogy az egyéni választókörzetekben sikerül-e megismételni az öt évvel ezelőtti eredményt, nevezetesen hogy mindegyikben a Budaörs Fejlődéséért Egyesület jelöltje győzzön és kerüljön be az új képviselő-testületbe. Igen, ez is sikerült!

A töredékszavazatok alapján pedig négyen lehetnek még a budaörsi önkormányzat képviselői a Fidesz-KDNP listájáról: Czuczor Gergely, Löfler Dávid, Kapitány Gábor és a Gazdakörből Kisberk Balázs.

Mivel kezdik a képviselői munkát?

Laczik Zoltán:  1. számú vk. – Számomra Budaörs nem csupán egy lakóhely, hanem egy életérzés, ahol a hagyományok, a kultúra és a fejlett szolgáltatások harmonikus egységet alkotnak. Kiemelten fontos számomra a természet, ezért is célom, hogy az 1. számú választókerületben segítsem a természeti értékek megőrzését, beleértve a közlekedési terhelés csökkentését.  Azért szeretnék dolgozni, hogy Budaörs továbbra is élhető, otthonos kisváros maradjon. Fontosnak tartom oktatási intézményeink színvonalának megőrzését és hogy Budaörs egyre színesebb kulturális kínálatot tudjon nyújtani az itt élőknek. Nagyon örülök, hogy az elmúlt 5 évben a város és ezen belül az 1. számú választókerület is folyamatosan fejlődött, így többek között megtörtént a Kálvária utca átépítése, a Kisfaludy utcában a vízvezeték- és csatornarekonstrukció, új burkolatot kapott a Panoráma út, és az illyéses diákok illetve a sportolni vágyók birtokba vehették az Aramis Futsal Csarnokot. Mindebben fontos szerepe volt a Budaörs Fejlődéséért Egyesület valamennyi képviselőjének. Szeretném, ha az 1. számú választókerület a következő öt évben is fejlődne, szépülne, épülne. Fontosnak tartom a Som utca és több más közterület felújítását, a Máriavölgy és a Víztorony utca közötti gyalogoshíd újranyitását, a közvilágítás megújítását a városszéli területeken. Szeretném felgyorsítani a víz- és csatornaépítéseket a hegyvidéken. Igyekszem figyelni a lakosság igényeire, ezért is tervezem, hogy forgalomcsillapítást alakítsunk ki a Máriavölgy és a Szüret utcákban. Mindenek előtt a Kisfaludy utca felújításának mielőbbi befejezését kívánom elérni.

 

Monostori – Kalovits Márk: „A 2. választókerület központja a Kőhegy, városunk emblematikus helyszíne, amely az elmúlt választási ciklusban is sokat fejlődött. Játszótér épült, földbe kerültek a városképet csúfító légvezetékek, megoldódott a csapadékvizek elvezetése. Hatalmas beruházás volt a fővárossal közösen megvalósított csatornarekonstrukciós projekt (BKISZ), amely keretében választókerületünkben is több utca megújult. Ezt az irányt szeretném a Budaörs Fejlődéséért Egyesület képviselőivel, polgármesterével közösen továbbvinni.

A következő választási ciklusban fontos feladat a közvilágítás további fejlesztése, az úthálózat karbantartása, fejlesztése, járdák és parkolók építése, felújítása, és hogy további lépéseket tegyünk a vízelvezetés teljes megoldása érdekében. Az Egészségügyi Központban is számos fejlesztés történt az elmúlt években, de a várólisták csökkentése továbbra is fontos prioritás. Emellett szeretném a bérlakás állományt növelni, elhagyott épületek felújításával. Képviselőként budaörsi inkubátorház létrehozását és fenntarthatósági beruházásokat fogok szorgalmazni, így többek között szeretném elérni, hogy a városi buszokat elektromosra cseréljük. Elő kívánom mozdítani, hogy növekedjen az elektromos töltőállomások száma a városban, illetve hogy az eddigiek mellett további önkormányzati intézményeknél jöjjenek létre energiahatékonyságot szolgáló napelemes rendszerek.

Hauser Péter: 3. számú vk. – (…) Sok utca újult meg az elmúlt években, az olyan kicsiktől kezdve, mint a Gyöngy utca a nagyokig. Az alsó részen a Harmat utca teljes felújítását és a Fém utca első ütemét fontos megemlíteni.  A BKISZ-projekt keretében a Farkasréti úton is megvalósult a csatornahálózat rekonstrukciója, ráadásul, mivel ez nagyon érzékeny terület, egy egészen speciális, béleléses megoldást alkalmaztak a felújítás során.  A következő időszak feladata mindenek előtt a Fém utcai rekonstrukció második ütemének megvalósítása, a Tűzkőhegyi árok második ágának rendbehozatala, illetve az útfelújítások illetve a járdaprogram folytatása, és a 20KV-os vezetékek földbehelyezése, ahol ez még nem történt meg. A következő ciklusban célom a Pagony óvoda megújítása is, illetve a Frankhegy átgondolt fejlesztésének folytatása.

Tóth Ferenc: 4. számú vk. – Már működnek a jelzőlámpák a Riedl patika előtti zebránál a nagy forgalmú Budapesti úton, ami az autósok és a gyalogosok számára is sokkal biztonságosabbá teszi itt a közlekedést. A telepítés költségeit Budaörs állta annak ellenére, hogy a főút nem városi kezelésben áll. (…) Az elmúlt öt évben megújult az Árnyas utca is, a Kikelet utcában pedig járda épült.

A következő öt évben azon leszek, hogy megvalósuljon a szervizút folytatása, az Egér útba történő bekötése, valamint a szervizút új szakaszán rendszámfelismerő térfigyelő kamerákat helyezzünk ki. Fontos feladat az Alsóhatár út – Budapesti úti körforgalom megépítése, a Hajnal utca felújítása, vízelvezetésének megoldása egészen az Őszibarack utcai átereszig. Elengedhetetlen a Budapesti út teljes aszfaltszőnyegezése az Alsóhatár és a Csillag utca közötti szakaszon valamint a kopott zebrák folyamatos újrafestése. Prioritásnak tartom a zöldfelületek növelését, faültetések kezdeményezését, a játszóterek fejlesztését, több szemetes kihelyezését. Új zebrákra is szükség van, így mindenek előtt a Kesjár utcai iskolánál a Föveny utca magasságában, illetve a forgalom csillapítása érdekében is lépéseket fogok tenni, ahol az szükséges.

Képviselői munkám során folyamatosan nagy hangsúlyt fektettem arra, hogy kapcsolatot tartsak a budaörsi lakosokkal, felmérjem igényeiket, meghallgassam és megoldjam a problémáikat, valamint tájékoztassam őket a fejlesztésekről, újdonságokról a helyi médiumokon keresztül, amit a következő választási ciklusban is így szeretnék folytatni.

Képviselőként első feladatomként felmérést készíttetek a választókerületben szükséges forgalomcsillapítási igényekről és lehetőségekről, és azon leszek, hogy ezek a következő időszakban sorra meg is valósuljanak.

Molnár Gábor: Az 5. számú választókerület Budaörs központja, így a városfejlesztési feladatok jelentős része is itt összpontosul: az elmúlt 5 évben a városi költségvetésből több, mint 900 millió forint fejlesztési támogatást kapott. Emellett megújult számos járda, parkolók jöttek létre, szépen karban vannak tartva a zöldterületek a választókerületben: egy valódi európai kisváros képét mutatja Budaörs belvárosa. A következő választási ciklusban fontosnak tartom a közterületek – utak, járdák – további rekonstrukcióját, a régi postaépület és a Zichy-major megkezdett felújítási munkáinak folytatását. Célom, hogy a városi uszoda kültéri medencéje télen is használható legyen, ezért gondoskodni fogunk a mobil befedéséről, amennyiben a város költségvetése lehetővé teszi. Az 1. számú Iskola udvarának bővítését és sportudvar kialakítását is tervezem, valamint a tűzoltólaktanya előtti vízelvezető árok lefedését és a tetején parkolóhelyek kialakítását. Terveim között szerepel továbbá a Stefánia utcai játszótér rekonstrukciója, valamint az Ifjúsági klub felújításának folytatása is. Emellett szorgalmazni fogom a rászoruló családok fűtéstámogatását, ezzel is csökkentve a körzet légszennyezettségét, a szociálisan rászoruló családok tájékoztatását a támogatási lehetőségekről, illetve a hagyományos technológiával épült házak energiatakarékos átalakításához pályázati segítség nyújtását. Első intézkedéseim között azt tervezem, hogy felmérés alapján áttekintem, mely utak és járdák igényelnek leginkább felújítást a választókerületben, és azon leszek, hogy ezek rendbehozatala mielőbb meg is történjen.

Ritter Gergely: 6. számú vk. – A jelenlegi, az októberig tartó választási ciklus első beruházásaként a Kincskereső Óvoda egy új és egy felújított épületét adtuk át, amelynek több mint 400 millió forintos költségét az önkormányzat saját forrásból állta. Közel ekkora beruházás volt az Árpád utcai iskola felépítése is, amely mintegy ötszáz négyzetméteren XXI. századi körülményeket biztosít az értelmileg enyhe fokban sérült és középsúlyos értelmi fogyatékos tanulóknak.

Nagyon fontos, hogy nyáron megkezdődött a Budaörsi Egészségügyi Központ Kossuth Lajos utca épületének teljes körű felújítása, amely jelenleg is zajlik. Ezt a szolgáltató önerőből finanszírozza, így az önkormányzatnak nem kell erre költenie. Az elmúlt években folyamatosan fejlődött az egészségügyi ellátás az egészségközpontban: új gasztroenteorológiai rendelő nyílt, a szakrendelők új épületrészt vettek birtokba a Farkasréti úton, modern eszközt szereztek be a szemészeti vizsgálatokhoz, beindult a legkorszerűbb, artroszkópos vállsebészeti eljárás, az egész közép-kelet-európai régióban elsőként itt vált elérhetővé a jóindulatú emlődaganatok műtét nélküli eltávolítása, most szeptembertől pedig beindult a gyermekorvosi ügyelet is. Az itt folyó szakmai munka elismerése, hogy szakrendelőnk gyermekortopédiai központtá vált. Mindez orvosként és az önkormányzat Szociális és Egészségügyi bizottságának elnökeként is örömmel vegyes büszkeséggel tölt el.

Komoly út- és csatornaépítések is történtek a választókerületben, így mindenek előtt a József Attila utca és a Széles utca újult meg, zárt szelvénybe helyeztük a Csata utcai csapadékvíz csatornát, több helyen földbe kerültek a 20 KV-OS légvezetékek és a járdaprogram is folytatódott. A buszmegállóknál pedig várókat helyeztünk el, a Garibaldi és a Baross utcánál.

Szeretem ezt a városrészt, az itt élő embereket, akik közül sokakat orvosként is gyógyítok. Önkormányzati képviselőként további lépéseket teszek az egészségcentrumban tapasztalható előjegyzési idők lerövidítése, a háziorvosi rendelők további fejlesztése érdekében. Kezdeményezni fogom, hogy a Garibaldi utca – Rákóczi utca – Ady Endre utcai kereszteződésben körforgalom épüljön. Fontosnak tartom a Petőfi Sándor utca ill. a Baross utca választókerületbe eső részének felújítását is, amelyre célom, hogy forrást találjak. Tervezem továbbá a volt tüzéptelephely rendezését is, a városi buszmegálló hálózat bővítését, felújítását.

Önkormányzati képviselőként mindenek előtt azon leszek, hogy az egészségközpont informatikai rendszere mielőbb megkezdhesse működését, lecsökkenjenek a felesleges vizsgálatok a háziorvosok és a szakrendelők összekötésével, így csökkenjen az előjegyzési idő.

Stift Nándor:  „A 7. számú választókerület, a lakótelep, sűrűn lakott városrész, így nagyon sokan használják az utakat, járdákat, parkolókat, játszótereket. A körzet képviselőjeként az elmúlt választási ciklusban – akárcsak a korábbiakban is – azon dolgoztam, hogy ezek mindig rendben legyenek. (…) Az idei évnek, de a választási ciklusnak is a legnagyobb beruházása a lakótelepen a buszvégállomás folyamatban lévő átépítése. A beruházás novemberre készül el, a buszmegállók megújítása, biztonságosabbá tétele azonban már meg is történt, iskolakezdésre visszaállt a régi közlekedési rend a Szivárvány utcában. (…) A következő ciklusban tervezem a lakótelepi fűtésrendszer teljes felújítását, a parkolóépítések és a járdaprogram folytatását, valamint az épületek körüli parkok, zöldfelületek felújítását. Célom a Lévay utcai Közösségi Ház megújítása, valamint az Ifjúság és a Patkó utcában található két nagy játszótéré. Ezekkel szeretném kezdeni képviselői munkám.

Bíró Gyula: 8-as vk. lakótelep –  „Közel negyven éve élek a lakótelepen, és nagyszerű érzés látni, és részt vállalni abban, ahogy évről évre fejlődik ez a negyed, szinte város a városban. Ha a következő öt évre is bizalmat szavaznak nekem, újabb fejlesztéseken fogok dolgozni mindannyiunk érdekében. Mindenek előtt a fűtésrendszer felújítását szeretném megvalósítani pályázati forrás igénybevételével. Emellett az U alakú rész fűtésrendszerének kiépítését is tervezem. Fontosnak tartom, hogy újabb parkolók jöjjenek létre, és folytatódjon a lakótelepi utak, járdák felújítása, a játszóterek folyamatos karbantartása, megújítása. Tervezem, hogy a társasházak hátralévő felújítási munkáit pályázati úton támogassa az önkormányzat, a lakótelepi közösségi ház felépítését pedig magántőke bevonásával igyekszem megvalósítani. Ahogy az elmúlt években, évtizedekben már megszokhatták a lakótelepiek, a jövőben is állandó kapcsolatot tartok a lakókkal és a közös képviselőkkel.

Elsőként a lakótelepi fűtési rendszer felújításával szeretnék foglalkozni, ha sikerül, akkor az önkormányzati mellett pályázati forrásból is.

Farkas Benedek: 9. vk – Képviselői munkám fókuszába környezetünk megóvását és a fenntartható fejlődést állítom, tovább javítva közterületeink állapotát, növelve a parkok, játszóterek számát. Fontosnak tartom a környezettudatos fejlesztéseket, további napelemek elhelyezését a közintézményeken, s hogy a beruházások, fejlesztések során kiemelt szempont legyen a környezetbarát megoldások alkalmazása. Koromból is adódóan szeretném megjeleníteni és érvényesíteni a fiatalabb generációk érdekeit is az önkormányzatban. Képviselőként azon leszek, hogy a 9. számú választókerület tovább fejlődjön, miközben megtartja nyugodt és zöld karakterét.  Ennek érdekében célom az út- és járdafejlesztések folytatása, újabb parkolóhelyek, valamint, ahol szükséges, forgalomlassító szigetek kialakítása és láthatóbbá tétele, jelzőlámpás kereszteződés kiépítése a Szabadság úton a Szüret utcánál, a Kiserdő és a környező zöldterületek, valamint a tanösvényrendszer fejlesztése.  Jó látni, hogy választókerületemben az elmúlt években szinte minden utca megújult, legutóbb például az Árvácska utca. Örülök annak, hogy sikerült megvalósítani a Csiki Pihenőkertnél a lámpás kereszteződést, illetve magában a pihenőkertben is folyamatosak a fejlesztések. Az önkormányzati intézményrendszer energiafelhasználásának felmérését fogom elsőként kezdeményezni, hogy hatékonyabbá és környezetbarátabbá tudjuk tenni a működésüket.

Kisfalvi Péter: 10-es vk. Kamaraerdő – Az elmúlt választási ciklusban több fontos kérdést sikerült megoldani, amelyek korábban megnehezítették a kamaraerdeiek mindennapjait. Ennek eredménye például az is, hogy a budaörsiek szennyvize már nem terheli a Hosszúréti-patakot, még többé-kevésbé tisztított formában sem. (…) Továbbra is számíthatnak rá, hogy kiállok a kamaraerdei érdekekért. A következő években terveim között szerepel a Hosszúréti-patak melletti park befejezése, és itt egy felnőtt játszótér kialakítása. Fontos feladatnak tartom a felszíni vízelvezetés folytatását a Toroczkó utcától a fennsíkig, szelektív hulladékgyűjtő-udvar kialakítását az iparterület lakóövezettől távol eső részén, valamint – ha a város költségvetése vagy pályázati források lehetővé teszik – a 3. záporvíztározó elkészítését a Hacienda melletti zsombékos területen. Az útépítés a Toroczkó és a Vörösbegy utcákban leginkább sürgető, amelyekre szintén célom forrást találni, valamint a lakossági igényeknek megfelelő befektetőket a termálvíz hasznosítására.

Képviselőként első feladatom a Kamaraerdei Részönkormányzat megalakítása lesz, hogy azután együtt tudjunk dolgozni olyan fontos kérdéseken, mint az iparterület zajcsökkentése vagy a Kamaraerdei út forgalomcsökkentése.

 

A szavazás adatai részletesen ITT érhetők el.