Budaörs polgármestere és a városháza dolgozói is szolidárisak a sztrájkoló pedagógusokkal

0
320

Egymást követve jelentek meg a felvételek a Pedagógus Demokratikus Szakszervezetének közösségi oldalán a pedagógusok által tartott figyelmeztető sztrájkról, amely során ma reggel 8 és 10 óra között nem volt oktatás az akcióban részt vevő iskolákban, óvodákban. A sztrájk szimbóluma, emlékeztetve a 2016-os tüntetésre, a kockás ing. A mai sztrájkhoz – ahogy azt előre jelezték – több budaörsi iskola is csatlakozott, a Herman, a Bleyer, a Kesjár és az Illyés, az Egyes iskolában azonban erre a napra és holnapra már hónapokkal korábban tanítás nélküli napot rendeltek el.

Budaörs polgármestere Wittinghoff Tamás az alábbi levélben fejezte ki szolidaritását a pedagógusokkal:

Korábbi cikkünk: https://budaorsinaplo.hu/hetfon-sztrajk-lesz-a-budaorsi-iskolakban-is/

A budaörsi városháza dolgozói is szolidárisak a sztrájkoló pedagógusokkal:

Az MTI utoljára szombat délután adott ki közleményt a ma (hétfő) délelőtti sztrájkról, az EMMI állásfoglalását, miszerint a bíróság elsőfokú határozata megszületett ugyan január 28-án, de a döntés nem jogerős, így törvénytelen a hétfői pedagógussztrájk. Közleményük ismerteti, hogy a szakszervezetek már december 21-én – a kormánnyal folytatott tárgyalásokkal párhuzamosan – bírósághoz fordultak, azonban „a szükséges hiánypótlások miatt a bíróság csak január 28-án hozott elsőfokú, nem jogerős határozatot.” Hangsúlyozták: a jogszabály alapján sztrájk csak akkor tartható, ha a bíróság jogerős döntést hozott róla, ez a helyzet azonban hétfőn nem áll fenn.

Erre hivatkozva  több tankerület is megtiltotta, hogy hétfőn sztrájkoljanak a tanárok. A sztrájkolóknak retorziókat helyeztek kilátásba. A részvételi számokat és arányokat ezek ismeretében lehet valósan értékelni.
 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here