Ilyen volt Budaörs Karácsonya 2019-ben

0
740

Tegnap, december 15-én volt az adventi időszak legnagyobb városi ünnepsége, a Budaörs Karácsonya, ezért egész nap családi programok várták az érdeklődőket a Templom téren, ahol az állatsimogató, az adventi vásár és a forralt bor is helyet kapott. Sötétedéskor a polgármester és a plébános pedig együtt gyújtott gyertyát, majd a családok is felakasztották a maguk mécsesét a város karácsonyfájára.

A Budaörs Karácsonya egész napos rendezvény évek óta advent harmadik vasárnapján kerül megrendezésre, így volt ez az idén is. A Templom téren felállított színpadon a délelőtti gyerekkoncertet a Kiskalász együttes adta, ezt követően, a Csicsergő óvoda nagycsoportosai Betlehemes játékot adtak elő. 

Interaktív bűvészshow-val szórakoztatta a gyerekeket Varázs Tamás, melyen a felnőttek ugyanolyan jól szórakoztak. Majd a szintén hagyománnyá vált program, a Szélrózsa Néptáncegyüttes fellépése következett, a kicsikből és a nagyokból álló tánccsoportok, illetve a népdal éneklő Budaörsi Pacsirták adták elő műsorszámaikat.

Délután Kovácsovics Fruzsina gyerekkoncertje volt a színpadon, őt Szulák Andrea követte, aki inkább a felnőttek ízlésének megfelelő dalokat énekelt. Ezután Wittinghoff Tamás polgármester és Varga János plébános a színpadon meggyújtották a gyertyákat az adventi koszorún, majd a családok is kaptak egy-egy mécsest, melyet aztán felakasztottak a város karácsonyfájára. A mozgalmas napot egy még mozgalmasabb produkció, a Tűzmadarak tüzes mutatványa zárta.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here