Budaörs ellen döntött az Alkotmánybíróság

0
1356

Budaörs önkormányzata két ügyben fordult a testülethez. Egyrészt azért, mert a város vezetése szerint jogszerűtlenül vetett ki Budaörsre évi több, mint kétmilliárd forintos szolidaritási hozzájárulást az Országgyűlés – számolt be róla tegnap az RTL Híradó. Másrészt, mert az önkormányzat szerint sérült a város tulajdonhoz való joga, amikor a helyi tankerület vagyonkezelői jogot szerzett Budaörs iskolaépületei felett. Az Alkotmánybíróság szerint azonban az iskola államosítása jogszerű volt, a szolidaritási hozzájárulással kapcsolatos visszautasította, mert a testület szerint az Alaptörvény tiltja, hogy költségvetési kérdésekben ítélkezzen.

A város polgármestere Wittinghoff Tamás is az RTL Híradótól értesült a döntésről, aki a tévének azt mondta, jól mutatja a jelenlegi magyar jogállapotokat az Alkotmánybíróság eljárása. Facebook oldalán még hozzátette: „A jogállamiság megcsúfolása…
Csak, hogy világos legyen, érdemben nem is vizsgálta az alkotmány nélküli sóhivatal a beadványunkat. Ha egyszer újra jogállam lesz Magyarország, ezt, mint negatív példát, tanítani fogják a jogi karon. Irány Strasbourg…”

Korábbi cikkeink:

A Kúriához fordul a budaörsi önkormányzat az állam elleni perünkben