BSC tenisz: sikeres február, gratulálunk Rebeka!

0
1799

A BSC tenisz szakosztályának nagy reménysége a 13 éves Semperger Ivett Rebeka, aki a 14 éves lányok között a múlt hétvégén megnyerte az ETC Kupát Budapesten. Komáromi Gábor vezetőedző még a 14 éves Sárközi Ricsi és a felnőtt Szendrői László teljesítményét emelte ki lapunknak.

 

A február a Budaörsi Sport Club teniszezőinek elég mozgalmas volt. „Az Országos Bajnokság ugyan kifogott rajtunk, mert gyorspályán rendezték, amihez mi nem vagyunk hozzászokva”– értékelte a hónapot Komáromi Gábor a szakosztály elnöke, vezető edzője. De utána jöttek a kupák és a sikerek.

Szendrői László például, aki a 9. helyen áll a magyar ranglistán, a felnőttek közül három bronzérmet szerzett, a Hennel Dániel emlékversenyen (02 .03- 05., Budapest, F1 kategória, 100 000 Ft díjazású), majd jött a Hoker Kupa ( 02.09- 12., Budapest, F1., 500 000 Ft és most a Fortuna Kupán (02. 24-26., Budapest, F1; 100 000 Ft).

Az utánpótlást jelentő fiatalok és gyerekek közül Sárközi Ricsi a Bregyó Kupán (02. 24-26.) a 14 éves fiúk között úgy lett 3. helyezett, hogy csak a későbbi győztestől kapott ki, holott már régóta nem volt versenyen, mert edzői, Komáromi Gábor és Kulhanek Attila inkább a technikai felkészülésre helyezték a hangsúlyt. Ricsi a korosztályában az országos ranglistán a 46., de ez a bronzérem is bizonyítja, hogy jó úton halad a felkészülésben és reménykedhetünk a további sikerekben.

A másik nagy reménység Semperger Ivett Rebeka, aki a 14 éves lányok között 02.24- 26. között megnyerte az ETC Kupát Budapesten. Rebi a 26. a magyar országos ranglistán a korosztályában, mert már tavaly is nagyon szép eredményeket ért el a BSC színeiben. A Korosztályos Vidék Bajnokságon még a 12 évesek között a legjobb 16 közé jutott egyéniben, párosban pedig 3. lett. A Korosztályos Országos Bajnokságon párosban 2. helyezést harcolt ki és megismételte a téli OB-n elért eredményét. Számtalan versenyen vett részt, nagyon szép eredményeket elérve. Az ETC Kupán ( 2017. januárban) 3. hely; ETC Kupa ( 2017. március) 3. hely; az Aqvital Kupát háromszor is megnyerte és a Sori Kupán is első lett tavaly májusban. Emellett tavaly ősztől tagja a BSC női II. (a másodosztályban játszó) felnőtt csapatának, és a Csapat Bajnokságon sorra nyeri a csapatnak pontot szerző meccseket. Továbbá – ami a BSC életében is nagy előrelépés – 2017-ben korosztályában válogatott kerettagként vehetett részt a válogatottak edzésein a Nemzeti Edzésközpontban, és a Magyar Tenisz Szövetség a 2018-as szezonban is számít rá a legjobbak között. Rebeka 2017. novemberben alig 13 évesen már a 14 évesek korosztályában is indult, ahol az első versenyén 3. helyezett lett, miután az elődöntőben megverte az idei 12 éves korosztály országos bajnokát. „Bár az idén évet nehézkesen kezdtük egy kezdődő sérülés miatt, technikai változtatásokkal, ami főleg az ütőfogásban nyilvánult meg, elejét vettük a nagyobb bajnak, és ezért idén Rebeka első versenye az ETC Kupán múlt hétvégén volt, ahol aranyérmes lett a nála 1 évvel idősebbek között” – tudtuk meg az edzőjétől. Az elődöntőben az MTK-s Berényi Esztert (16. a ranglistán ) verte meg 6:2; 6:2 arányban kiváló és lehengerlő játékkal, majd a döntőben a szintén MTK színekben induló Murzsa Grétát (18. a ranglistán ) győzte le  6:2 ; 6:4 arányban. Ezen a versenyen 7 bónuszpontot szerzett, ami nagy ugrást hozhat a budaörsi lánynak a ranglistán.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here