Bronzérmet hoztak a budaörsiek a 2019 First Lego League-ról

0
294

Az új tanévben még nem hallottunk a budaörsi Roboktat szakkörről, Székely Viola diákjairól. Tegnap a következő bejegyzést tették közzé Facebook oldalukon: “2019 First Lego League – GYŐR – erre a versenyre készültünk három hónapon keresztül. Komolyan: robotépítés, programozás, kutatómunka, szakemberek felkeresése, prezentáció. És kamaszosan: sok játék és nevetés, kamasz viccek a legjobb zenék kíséretében.
Talán a világ legjobb iskolájába jártunk! És szombaton hazahoztuk Győrből a ROBOTDESIGN III. díját! Szuper volt fiúk! Gratulálok! Ti vagytok a LEGJOBBAK!

Ezt a versenyt negyedik alkalommal rendezték meg, pontosabban a regionális fordulóját Győrben, a Mobilis Interaktív Kiállítási Központban.

A FIRST LEGO League jóval több, mint „csupán” egy robotverseny, a világszerte egységes szabályrendszerrel zajló nemzetközi versenysorozat az egyik legkomplexebb a hasonló programok közül. A küzdelmek során LEGO-robot építésben, programozásban, csapatmunka, illetve kutatási és kommunikációs feladatokban mérkőznek meg a 9-16 éves diákokból álló csapatok. Tehát, a programozási tudáson túl számos egyéb olyan készség, képesség meglétét teszteli a verseny, amely a jövőben roppant fontos lesz a versenyzők életében. Az évente változó téma idén: a city shaper. A verseny leglátványosabb mozzanata ezúttal is az előre programozott robotok különleges párviadala volt, a speciális terepasztalokon.

A budaörsiek a fent kiemelt III. díj mellett Robotjáték és összesített kategóriában pedig az előkelő IV. helyen végeztek.

Korábbi cikkeink a Roboktat Szakkörről: ITT.