Bridzsklub: A civilszervezetek mondjanak le az önkormányzati támogatásról

0
117

A Budaörsi Bridzsklub SE szerint a civilszervezeteknek  tekintettel a járvány miatt kialakult vészhelyzetre – le kellene mondaniuk az önkormányzattól kapott pénzügyi támogatásról. Az alábbiakban az általuk a többi civilszervezet vezetőinek küldött levelet olvashatják.

“A koronavírus-járvány elleni küzdelem összefogást és lemondást kíván, tőlünk, civil szervezetektől is. Budaörs város évről évre pályázaton keresztül is támogatja a budaörsi civilszervezeteket. A Budaörsi Bridzsklub SE most azzal a kezdeményezéssel fordul az érintett helyi civilszervezetekhez, hogy a 2020-as önkormányzati pályázati támogatásról a járvány elleni védekezés, a koronavírus hatásainak mérséklése érdekében mondjuk le, hogy az erre tervezet összeget Budaörs az idősek, a hátrányos helyzetűek megsegítésére, a járvány idején létfontosságú munkát végzők munkájának támogatására fordítsa. Egyesületünk az idén nem pályázik önkormányzati támogatásra, erre kérjük a többi civil szervezetet is! Ha az Ön szervezete is csatlakozik a kezdeményezéshez, kérem, jelezze Géczy-Gaál Szilviának.

Mindannyiunkat nyilván nehéz helyzetbe hoz a járvány, az esetleges pályázati támogatás ezen biztosan enyhítene valamelyest, de ebben a kivételes helyzetben az a város, az itt élők, így végső soron a civil szervezetek érdeke, hogy a koronavírus elleni védekezésre összpontosítsuk az erőforrásokat. Most ez az első. Bízunk benne, hogy minél többen csatlakoznak kezdeményezésünkhöz.

Budaörs, 2020. március 31.

A Budaörsi Bridzsklub SE nevében:

Kovács Gergely, elnök

Budaörsi Bridzsklub
Web: bubiklub.hu

Facebook: facebook.com/bubiklub”