Bridgestone Budaörs Félmaraton 2019

0
809
Váltóban az első helyezett a Második helyezett lett

Vasárnap rendezték meg városunkban a hatodik budaörsi félmaratont, melyet évek óta a Bridgestone neve fémjelez. Az idei versenyre is rengetegen jelentkeztek, a 21 kilométeren kívül 14 és 7 kilométeres távon is lehetett nevezni, illetve a félmaratonon csapatváltóban indulni. A gyerekek egy rövidebb, másfél kilométeres távon próbálhatták ki magukat, a Sága Fini Mini futamon. Eredményt férfi-női kategóriában távonként hirdettek, illetve idén külön értékelték a női és a férfi váltókat is, valamint átadták a legfiatalabb félmaratonistának a Horváth Gyula-díjat.

Gyönyörű napsütéses idő volt tegnap a hatodik Bridgestone Budaörs Félmaratonon. A kifejezetten családi futófesztiválként megrendezett esemény közel kilencszáz embert mozgatott meg 7, 14 vagy 21 kilométeres távon, illetve a gyerekeket másfél kilométeren. A budaörsi Jókai Mór Művelődési Ház Kocogi futóklubja kilenc váltót delegált az eseményre, illetve öt kocogis egyéniben indult 7 kilométeres távon, valamint ketten a félmaratont is lefutották.

A futóversenyeken kívül a szervezők egyéb érdekességekkel is várták az érdeklődőket, például Csernoviczki Éva és Milák Kristóf olimpikonok beszéltek sportolói életükről.

A Sága Fini Mini futamon közel kétszáz gyermek vett részt, beérkezéskor mindenki kapott érmet, az első három helyezett oklevelet is. Eredményt hirdettek a félmaratoni távon kívül a 14 és 7 kilométeres futamokon is, külön férfi és női kategóriában, illetve idén a női és férfi csapatokat külön is jutalmazták. A legfiatalabb futó, aki a félmaratoni távot teljesítette, megkapta a Horváth Gyula-díjat, melyet a néhai Horváth Gyula fiai, Gyula és Bence adott át Mészáros Viktornak. Ezen kívül a Bridgestone dolgozói háziversenyében is hirdettek eredményt.

Dobogósok:

Férfi 21 km:

 1. Berec Lajos
 2. Ökrös Zoltán
 3. Javos Zoltán

Női 21 km:

 

 1. György Terézia
 2. Gorsin Katarina
 3. Konkoly Adrienn

Férfi 14 km:

 1. Palotai Benedek
 2. Hajdu Imre
 3. Nagy István

Női 14 km:

 1. Raffai Katalin
 2. Kovács Orsolya
 3. Szentgyörgyvölgyi Orsolya

Férfi 7 km:

 1. Molnár Patrik
 2. Szekszárdi Zoltán
 3. Liam Mayo

Női 7 km:

 1. Fehér-Salánki Teodóra
 2. Novák Julianna
 3. Fodor Alexandra

Férfi váltó:

 1. Második helyezett
 2. CU Group
 3. Promenade Runners

Női váltó:

 1. Székely család
 2. Takács-Balázs-Lak
 3. Kolozsvári-Rosta-Fülöp